High Cheese

hartige verwennerij

Say Cheese! Want de welbekende, zoete High Tea kent tegenwoordig nóg een smakelijke variant: de High Cheese. Dé hemel voor kaasliefhebbers. Met in de hoofdrol – hoe kan het ook anders – kaas! Rijkelijk aangevuld met veelbelovende charcuterie, luxe broodjes of toast, noten, fruit, dipjes en wijn – óf thee. Het is net wat jíj er van maakt! Mogen wij je inspireren?

Je hebt kaas en kaas – en nog eens kaas
We schreven eerder al over de oneindige variaties die mogelijk zijn op het kaasplateau. Een goede basis voor een High Cheese. Maar naast bijzondere kazen zoals bijvoorbeeld de geitenkaas met truffel, hebben we nóg een optie. Ook met een simpele punt brie of geitenkaas kunnen we namelijk de keuken in trekken. Om – ongetwijfeld – terug te keren met oogstrelende en zeer smakelijke hapjes die niet op uw speciaal opgepoetste etagère zouden misstaan.

Wat dacht je bijvoorbeeld van geitenkaas bonbons? Op onze recepten-pagina gesierd door pecannoten en cranberry’s, maar er zijn vast en zeker nog vele andere combinaties te verzinnen. Of kaaslollies, nog zo’n voltreffer: súper simpel, maar toch net even anders. Zoals ook de Comté wontons!

Wil je écht uitpakken? Zet dan eens een kaasbrood met olijven op tafel, bereid een rijke geitenkaasstrudel óf schuif eens wat camembert de oven in. En ook de op het eerste oog wat vreemde combi met chocolade willen we je niet onthouden. Al voeg je maar een trosje chocoladedruiven aan je High Cheese toe.

Spice it up
Die chocoladedruiven zijn slechts één voorbeeld van hoe je je High Cheese kunt verrijken. Als vanzelfsprekend blijven er vervolgens nog tal van mogelijkheden over. Onmisbaar volgens de Kaasboer himself? De vijgenconfiture met balsamico! Een zoete verleiding die toch een beetje linkt naar de High Tea, maar zich tegelijkertijd wel érg goed laat smaken bij kazen, paté’s, desserts… waarbij niet eigenlijk?

Vergeet vervolgens ook de nootjes niet! Ideaal om je smaak te neutraliseren – als je het ons vraagt. Een lekker mals hammetje, zoals bijvoorbeeld de ‘La Sella di Mastro Dante’, is bovendien ook helemaal geen slecht idee. En wil je het nóg spannender maken? Ook in dat geval verwijzen we je weer naar onze recepten, bijvoorbeeld naar de hoorntjes met krabsalade!

Inspiratie te over
Over de presentatie kunnen we vervolgens kort zijn: daar wijdden we eerder namelijk al een blog aan. En ook voor de combinaties met wijn óf thee – de keuze is reuze – moet je absoluut eens verder klikken! Laat ons daarom nog een aantal veelbelovende, maar toegankelijke kaasjes voor je uitlichten, die zónder al te veel poespas, regelrecht op tafel kunnen. 

Neem de ‘Olde Bokke’ een lekker hartige oude geitenkaas, die doorgaans op veel enthousiasme mag rekenen. En de Pié d’Angeloys: áltijd een schot in de roos. Maar vergeet ook geen romige blauwader zoals de Blauwe Korenbloem aan je boodschappenlijstje toe te voegen. Die je eigenhandig eventueel nog een twist kunt geven, door hem in de blender te doen met wat prosecco. Yum! 

Bovendien beschikken we ook over een bescheiden tapas-assortiment, waar je onder andere de vijgjes in port, de dadels met roomkaas en vele soorten olijfjes vindt. Al is het maar om je High Cheese te voorzien van nét dat beetje kleur.

Kom dus gerust eens langs in onze winkel! De Kaasboer heeft namelijk vast nog veel meer adviezen in petto. En gooi die datumprikker maar alvast in de groep, want – zeg nou zelf – dit is toch een héle goede reden om weer eens stevig bij te kletsen? Oók voor de mannen onder ons! Want waar zij graag bedanken voor de zoete variant, kunnen de meesten een kaasje op zijn tijd ook echt wel waarderen…