Terschellinger Schapenkaas.

Land van herkomst: Nederland

Voor de oorsprong van deze bijzondere kazen steken we zowel de zee over als dat we in eigen land blijven. Welkom op Terschelling! De zilte lucht, een biologische bedrijfsvoering en een ambachtelijke bereidingswijze zorgen hier voor een aantal bijzondere producten temidden van ons assortiment: Biologische schapenkazen van Schapenboerderij de Zeekraal.

Het is een prachtig gezicht: de schapen die op de weilanden tussen de waddendijk en de duinen grazen. Bijna het hele jaar rond. Twee keer per dag verruilen de schapen de kruidenrijke weilanden met een grote verscheidenheid aan gras- en plantensoorten voor de stal om daar gemolken te worden. Per dag levert dit ongeveer twee liter melk op per schaap.

En daar wordt vooral kaas van gemaakt! In ons assortiment vertegenwoordigt met een relatief jong en eenvoudig schapenkaasje, een schapenkaas met het nootachtig kruid fenegriek én de specialiteit met zeekraal: een zilte groente die u veelvuldig tegenkomt op de kweldergebieden vlakbij de schapenboerderij.

Wist u dat

Er in Spanje bijna alleen maar schapenkaas gemaakt wordt?

Geitenkaas met truffel

Heezer geitenkaas