Emotion No 2.

Land van herkomst: Frankrijk

Druivenrassen: Chardonnay & Viognier

Serveertemperatuur: 11 °

Reist u met ons mee af naar het uiterste zuiden van Frankrijk? Naar misschien wel de meest spannende wijnregio die het land rijk is: Roussillon-Languedoc. In de afgelopen twintig jaar is er hier hard gewerkt aan een explosieve kwaliteitsgroei, die nog altijd haar top niet heeft bereikt. Vele kundige, vooral jonge wijnmakers richten hun activiteit op deze regio om deel uit te maken van de bruisende ontwikkeling die hier plaatsvindt.

Terug naar het jaar 1936. In Ouveillan – 12 kilometer van Narbonne – werd in dit jaar de Ouveillan Cellar opgericht. Een gebied dat nog altijd bekend staat om haar wijnen, waarin de smaak van de omgeving (in dit geval 2500 hectare) zeer goed te proeven zou zijn. Volgens kenners is dit één van de eerste eigenschappen van goede wijn. Inmiddels is Vignerons Narbonnais een wijncoöperatie, bestaande uit 330 leden. Met de grootst mogelijke zorg bewerken zij samen de wijngaarden met het doel de druiven naar een optimale rijpheid te begeleiden.

Deze goudkleurige wijn combineert de rijkdom van de Chardonnay met de kracht van de Viognier. De lichte houtlagering maakt de wijn vervolgens nog intenser. Een van de grootste verrassingen van de Emotion? Een geurencombinatie van honing met frisse citrus. Het leidt tot een uitgebalanceerde smaak die perfect past bij gegrilde vis in saus, quiche, wit vlees en witschimmel kazen.

Onze suggestie:

De Pavé d’Affinois

Een subtiele mix van zachtheid, versheid en smeuïgheid.

Janare

Valle d’Oro