Valle d’Oro.

Land van herkomst: Italië

Druivenras: Trebbiano

Serveertemperatuur: 10 °C

Een uniek geschenk dat het leven verrijkt en aangenamer maakt. Dát is hoe de wijnmakers van het ambitieuze Cantina Tollo wijn beschouwen. De laatste jaren bewijst dit wijnhuis – dat inmiddels al ruim 50 jaar bestaat – steeds weer het enorme potentieel van de Abruzzo. De uitzonderlijke kwaliteit van hun wijnen is het resultaat van hard werken, maar ook de bijzondere band tussen mens en natuur.

Deze haast poëtische gedachte wordt dan ook al snel duidelijk wanneer u een bezoek brengt aan de Abruzzo. De natuurlijke schoonheid is namelijk overweldigend; glooiende heuvels vanaf de kust, die landinwaarts overgaan in de ruige bergruggen van de Apennijnen. Daarnaast staat deze regio ook nog eens bekend om zijn uitstekende keuken…

De wijngaarden zijn echter maar klein en geven vaak een versnipperde indruk. Hierdoor zijn de wijnen uit de Abruzzo eeuwenlang voorbehouden gebleven door de plaatselijke bevolking.

Voor de avontuurlijke wijnminnaar zijn de wijnen van Cantina Tollo een ware belevenis. Zo ook de Valle d’Oro van de trebbianodruif. Heerlijk frisfruitig met bloemige aroma’s. Een ideale aperitiefwijn als u het ons vraagt!

Onze suggestie:

Saltufo Carpaccio

Alvast een fantastische combinatie van truffel en carpaccio om mee te starten.

Emotion No.2

Domaine des Cassagnoles