Onze fijne vleeswaren.

Salami & Cervelaatworst.

Het meest rechtse stukje van onze vleeswarenkoeling is misschien wel even zo grenzeloos als onze kaaskoeling. Niet alleen vertegenwoordigen de zogenoemde ‘spikkeltjesworsten’ vele landen, ook de smaakcombinaties zijn eindeloos. Wat dacht u bijvoorbeeld van onze pepercervelaat, de Spaanse chorizo óf de magere variant met kip? De keuze is reuze!

Uitgelicht: de Boerenham.

Pasham – in de volksmond beter bekend als boerenham – is een rauwe, gerookte ham. Deze wordt al vijf generaties lang (vanaf ongeveer 1865) gemaakt door het slagersgeslacht Van de Pas; geboren en getogen in Tilburg. Een op en top Brabants product dus! Het is dan ook aan het succes van dit specifieke product te danken dat de broers Ben en Frans van de Pas in 1978 een hammenrokerij begonnen. Dit inmiddels moderne productiebedrijf bezit nog een ouderwets gemetselde rookschouw, waarin plaats is voor wel 5000 hammen. Nadat de boerenham hier traditioneel op eiken- en beukenhout gerookt is, krijgt de ham – evenals een goede wijn – drie maanden de tijd om zijn typische kleur, aroma en smaak te ontwikkelen. Eenmaal aangekomen bij de Kaasboer in Heeze geven wij deze hammen nóg eens uitgebreid de tijd om te drogen. Niet voor niets kent deze ham een ongekende populariteit…

Paté.

Een toastje, een paté naar keuze én slechts een toefje confiture om het af te maken. Klinkt als een gemakkelijke, maar heerlijke amuse, niet waar? Rest ons alleen nog te verklappen dat iedere paté in ons assortiment – zowel met uienconfijt als cranberry’s – zich toch ook ont-zet-tend goed laat smaken op ‘gewoon’ een vers broodje…

Ham.

Gaat uw voorkeur uit naar een gedroogde, een gerookte óf een gekookte ham? Allemaal hebben ze één ding gemeen: ze zijn een welkome traktatie op uw boterham. Maar ook – bijvoorbeeld – uw aspergeschotel is niet compleet zonder…

Uitgelicht: Domschinken.

Dit is een gekookte én gerookte ham in één. Want nadat deze ham gepekeld en gerijpt is, wordt deze ook nog gerookt. Het roken voorziet dit bijzondere product van een donker korstje, die op zijn beurt verantwoordelijk is voor de subtiele gerookte smaak. En dat smaakt – geloof het of niet – heerlijk op brood!

En alles daar tussenin

Want de kinderen in onze winkel lopen nog altijd warm voor een plakje boterhamworst. En ook oma’s gehaktbal gaat er doorgaans goed in! Een schaaltje boerenzult voor de liefhebber en een onsje Zeeuws spek voor de lekkerbek. Wát je ook op je brood wenst, wij snijden het vers voor u van het mes in de hoeveelheid die u wenst.