Harde kaas.
APPENZELLER.
Een Zwitserse klassieker voor in bijvoorbeeld de fondue. Een pittige klassieker wel te verstaan!
COMTÉ.
Deze kaas uit de Jura wordt nog wel eens ‘de koning onder de bergkazen’ genoemd. De smaak is dan ook zeer uitgesproken en verfijnd.
EMMENTALER.
Mede dankzij zijn kenmerkende grote gaten, misschien wel een van ’s werelds meest gekopieerde kazen.
GRUYÈRE.
Sinds 1115 is het recept van deze Zwitserse kaas ongewijzigd lekker. Door de fondue, maar ook in bijvoorbeeld de vissoep!
MANCHEGO.
Dompel deze kaas onder in wat olijfolie en combineer met een stukje brood voor een fantastische smaakbeleving.
PARMESAN.
Deze kaas leent zich uitstekend om – zoals welbekend – vele uiteenlopende gerechten te verrijken.
PECORINO.
Geraspt laat deze kaas zich goed smaken over tal van gerechten, maar op het kaasplateau combineren de Italianen hem graag met peer.
PECORINO MOLITERNA AL TARTUFO.
Als dat geen match made in heaven is: Pecorino en truffel. Loopt het water u al in de mond?
TÊTE DE MOINE.
Deze kaas is alleen al bijzonder door de manier waarop u het aansnijdt. Resulterend in roosjes presenteert dit direct leuk.