Harde kaas.

 

APPENZELLER.

Een Zwitserse klassieker voor in bijvoorbeeld de fondue. Een pittige klassieker wel te verstaan!

Lees meer

COMTÉ.

Deze kaas uit de Jura wordt nog wel eens ‘de koning onder de bergkazen’ genoemd. De smaak is dan ook zeer uitgesproken en verfijnd.

Lees meer

EMMENTALER.

Mede dankzij zijn kenmerkende grote gaten, misschien wel een van ’s werelds meest gekopieerde kazen.

Lees meer

GRUYÈRE.

Sinds 1115 is het recept van deze Zwitserse kaas ongewijzigd lekker. Door de fondue, maar ook in bijvoorbeeld de vissoep!

Lees meer

L’ETIVAZ.

Dé vrucht van een eeuwenlange samenwerking tussen mens en natuur: romig en toch verrassend pikant.

Lees meer

MANCHEGO.

Dompel deze kaas onder in wat olijfolie en combineer met een stukje brood voor een fantastische smaakbeleving.

Lees meer

PARMESAN.

Deze kaas leent zich uitstekend om – zoals welbekend – vele uiteenlopende gerechten te verrijken.

Lees meer

PECORINO.

Geraspt laat deze kaas zich goed smaken over tal van gerechten, maar op het kaasplateau combineren de Italianen hem graag met peer.

Lees meer

PECORINO MOLITERNA AL TARTUFO.

Als dat geen match made in heaven is: Pecorino en truffel. Loopt het water u al in de mond?

Lees meer

TÊTE DE MOINE.

Deze kaas is alleen al bijzonder door de manier waarop u het aansnijdt. Resulterend in roosjes presenteert dit direct leuk.

Lees meer