Tynjetaler.

Land van herkomst: Nederland

In het hart van Friesland, omgeven door uitgestrekte landerijen en vlakbij het prachtige natuurgebied De Deelen vindt u kaaszuivelboerderij De Gelder. Een familiebedrijf in hart en nieren. In 1962 in eerste instantie gestart als melkveehouderij, maar in 1985 uitgebreid met de productie van zuivelproducten van de eigen verkregen melk!

Op de boerderij van de familie van Emst staat het welzijn van de ruim 200 melkkoeien centraal. Iedere dag weer. Dat betekent schone, ruime stallen, frisse buitenlucht en goede voeding. Immers, als de koeien lekker in hun vel zitten, geven zij ook de beste kwaliteit zuivel. En alleen de allerbeste melk zorgt voor de allerlekkerste zuivelproducten.

Eén van die zuivelproducten betreft de Tynjetaler. Een zogenaamde volvette knipoog naar de Zwitserse Emmentaler. Een zeer gewaardeerde kaas, die in 2011 zelfs de finale van ‘de smaak van Nederland’ bereikte.

De Tynjetaler betreft een bijzondere, ambachtelijke kaas van eigen bodem waar de Friezen met recht trots op mogen zijn. De jonge, boeren gatenkaas is zeer romig, ietsje zoet en kent een licht pittige nasmaak. Mede daardoor smaakt de Tynjetaler niet alleen zeer aangenaam op brood, maar leent hij zich ook uitstekend om een borreltje te vergezellen. 

Meer van eigen bodem?

Lees op ons blog waarom deze ook niet misstaan op je kaasplankje!

Onze Boerenkaas