Domaine les Terrasses d’Eole.

Land van herkomst: Frankrijk 

Druivenrassen:  Grenache, Syrah & Mourvèdre

Serveertemperatuur: 16 – 18 °C

Aan de voet van de Mont Ventoux, in het slaperige dorpje Mazan, ligt Domaine les Terrasses d’Eole. Vader Claude bewerkt er de wijngaarden met de grootst mogelijke zorg. Alleen in uiterste noodzaak wordt er gebruik gemaakt van meststoffen en bestrijdingsmiddelen. Misschien wel het geheim van het domein, waarvan het grootste gedeelte uit stokken bestaat van 50 jaar en ouder.

Zoon Stéphane zwaait de scepter in de kelder. Gedreven door een tomeloos enthousiasme verwerkt hij de druiven tot wijnen met karakter. Nergens wordt er een pomp gebruikt om druiven of wijn te transporteren. Hierdoor wordt het maken van de wijn nergens geforceerd en zijn de wijnen veel harmonieuzer. Geen wonder dat het toonaangevende vakblad Perswijn de familie Saurel onlangs nog beoordeelde als beste producenten van de appellatie!

Een aangename wijn met veel verleidelijk fruit. Het vriendelijke karakter maakt deze uitermate geschikt om heerlijk van te genieten tijdens ontspannen en informele momenten. Maar behalve op zichzelf past hij ook prima bij uiteenlopende gerechten van vleeswaren, gevogelte én harde kazen!

Onze suggestie:

De Gooische Pikante

Een tikkie bijzonder, een tikkie pikant en zelfs een tikkie eigenwijs.

Contrada del Falco

Anticaia Riserva