Fine Ruby Port.

Land van herkomst: Portugal

Druivenrassen: Tinta Roriz, Tourige Franca, Tinta Barroca & Touriga Nacional

Serveertemperatuur: 18 – 20 °C

De Douro-vallei staat al lange tijd bekend vanwege haar Port-wijnen, die over de rivier naar de gelijknamige stad worden gevaren om daar in de kelders te rijpen. Dit geldt ook voor het zeer gerenommeerde port- en wijnhuis Quinta do Portal. Al ruim een eeuw maken zij een indrukwekkend scala aan port en andere zoete wijnen.

Het is een unieke combinatie van bodem, klimaat, hoogte van de wijngaarden en nieuwe productietechnieken die zorgen voor toegankelijke wijnen met een authentieke stijl. Daarnaast wordt er in zowel de wijngaarden als de kelders van Quinta do Portal zo natuurlijk en duurzaam mogelijk gewerkt; er wordt minimaal gebruik gemaakt van kunstmest en bestrijdingsmiddelen en in de kelder verloopt het persen en de vinificatie met behulp van zwaartekracht in plaats van pompen. Zorg en aandacht die zich vertaalt in prachtige kwaliteitswijnen met een duidelijk eigen karakter.

De druiven voor deze Ruby Port groeien op de hoger gelegen wijngaarden in de Douro-vallei en behouden hierdoor hun frisheid. Na de vergisting op roestvrijstalen tanks rijpt de wijn nog 3 jaar in grote eikenhouten vaten. Dit maakt deze wijn zacht en bijzonder aangenaam om te drinken. Zeker op een koude winteravond of licht gekoeld in de zomer, bijvoorbeeld bij een chocoladedessert of bij zachte kazen. Proeft u ook de bijzonder intense aroma’s van rijp donkerrood fruit?

Onze suggestie:

Chocolade – Kaas Dessert

Buitengewoon lekker.

10 Years Old Aged Tawny Port

Fine Tawny Port