Contrada del Falco.

Land van herkomst: Italië

Druivenrassen: Negromaro, Malvasia & Primitivo

Serveertemperatuur: 16 – 18 °C

Door de geïsoleerde zuidelijke ligging zijn de hak (Puglia) en de teen (Calabrië) van de Italiaanse laars door de eeuwen heen het minst bloot gesteld aan invloeden van buitenaf. Dat maakt de wijnen die we hier vinden tot misschien wel de meest opvallende van dit schiereiland. Er wordt veelvuldig gebruik gemaakt van authentieke druivenrassen met een rijke historie en een geheel eigen smaak, die we nauwelijks buiten dit gebied tegenkomen.

Tel daarbij op dat de steile kust van Puglia hoog boven de Ionische en Adriatische kust uit torent. Een unieke situatie die zorgt voor verkoelende invloeden in de wijngaarden van Salento. Een zeer gunstige invloed in dit anders zo warme gebied.

De druiven voor Contrada del Falco zijn afkomstig uit een oude wijngaard met dezelfde naam – in het hart van Salento. De oude stokken worden volgens traditionele, maar haast verdwenen methode tot een klein boompje (Alberello) gesnoeid. Alleen zo leveren zij de hoogste kwaliteit druiven die nodig is voor deze wijn.

Deze wijn biedt de avontuurlijke wijnliefhebber een schat aan nieuwe indrukken. Vol en zeer aromatisch. Met rijp zwart fruit en een zwoele kruidigheid. Zo is ook de invloed van de grote eiken vaten duidelijk aanwezig! Heerlijk in combinatie met wild- en vleesgerechten in rijke sauzen, maar ook bij zachte kazen zeer de moeite waard!

Onze suggestie:

De Taleggio

Een eveneens Italiaanse allemansvriend.

Cosos

Domaine les Terrasses d’Eole