Parmesan.

Land van herkomst: Italië

Over de carpaccio. In salades. Door pasta’s. Natuurlijk hebben we het dan over de Parmesan. Een kaas die al zeer populair was in de Romeinse tijd, maar deze populariteit zonder problemen heeft weten vast te houden tot op de dag van vandaag.

We spreken hier zodoende over misschien wel een van de meest antieke kazen. Met dezelfde ingrediënten, dezelfde productie-technieken en dezelfde ambachtelijke zorg als – jawel – maar liefst acht eeuwen geleden.

Slechts één kaas is goed voor al snel 400 liter melk of meer. Na een rijping van toch zeker twee jaar blijft er dan een Parmezaanse kaas over van ongeveer 35 kilo, die we eenmaal in de Kaasboer gearriveerd, openen met een handzaag. Echt waar!

Deze kaas leent zich, zoals welbekend, uitstekend om vele uiteenlopende gerechten te verrijken. Daardoor is deze Parmesan Reggiano zowel vers geraspt als aan het stuk bij ons verkrijgbaar.

Manchego

Pecorino