Secreto 07.

*Let op: dit product is slechts beperkt verkrijgbaar tijdens de feestdagen aan het einde van het jaar

Land van herkomst: België

Deze ribeye wordt door de meesterslagers van De Laet & Van Haver geselecteerd, gekruid en gedryaged tot een mysterieus stukje rundvlees…

Het vlees wordt namelijk ingewreven met een geheime (secreto) mengeling van kruiden en enzymen. Dit doen ze met de hand om er zeker van te zijn dat elk deel van het vlees bedekt is. Het vlees wordt vervolgens zeven weken opgeslagen in een koelcel op twee graden én een afgestemde luchtvochtigheid. De enzymen breken in deze periode het spierweefsel af en het dry-agen zorgt er daarnaast voor dat het meeste vocht in het vlees verdampt. Dat alles zorgt niet alleen voor een rijke smaak, maar geeft het vlees tevens een zeer malse structuur. Na zeven weken – én twee weken rusten – is de ribeye snijklaar! Voor deze delicatesse wordt namelijk enkel ribeye gebruikt, omdat dit deel het meeste vet bevat.

Carpaccio naar een nog hoger niveau getild. U hoeft dit mysterieuze stukje vlees daarom slechts fijn te snijden en te presenteren op een houten plank. Meer heeft de Secreto 07 niet nodig. Door de juiste marmering smelt het namelijk weg op de tong!

Saltufo

Sopressa