Lágrima White Port.

Land van herkomst: Portugal

Druivenrassen: Malvasia Fina, Viosinho & Gouveio

Serveertemperatuur: 10 °C

De Douro-vallei staat al lange tijd bekend vanwege haar Port-wijnen, die over de rivier naar de gelijknamige stad worden gevaren om daar in de kelders te rijpen. Dit geldt ook voor het zeer gerenommeerde port- en wijnhuis Quinta do Portal. Al ruim een eeuw maken zij een indrukwekkend scala aan port en andere zoete wijnen.

Het is een unieke combinatie van bodem, klimaat, hoogte van de wijngaarden en nieuwe productietechnieken die zorgen voor toegankelijke wijnen met een authentieke stijl. Daarnaast wordt er in zowel de wijngaarden als de kelders van Quinta do Portal zo natuurlijk en duurzaam mogelijk gewerkt; er wordt minimaal gebruik gemaakt van kunstmest en bestrijdingsmiddelen en in de kelder verloopt het persen en de vinificatie met behulp van zwaartekracht in plaats van pompen. Zorg en aandacht die zich vertaalt in prachtige kwaliteitswijnen met een duidelijk eigen karakter.

Lágrima – dat letterlijk ‘tranen’ betekent – is de naam voor de meest zoete variant van witte port. Door het hoge suikergehalte krijgt de port een gouden kleur. Toch behoudt  de Lágrima zijn frisse fruitigheid, die zorgt voor een mooie balans tussen de alcohol en suiker. Eenmaal in het glas komt de geur van sinaasappel, honing en gedroogde vruchten je tegemoet. De smaak is elegant zoet, wat deze port tot een zacht, verfrissend aperitief maakt. Daarnaast is deze Lágrima een goede begeleider van onder andere zoete desserts met vers fruit en blauwschimmelkazen.

Onze suggestie:

Grevenbroecker – Peer Hapje

Gemakkelijk, smakelijk én anders dan anders.

Fine Tawny Port

Late Bottled Vintage Port