Truffelsalami.

Land van herkomst: Duitsland

Bij de introductie van het welbekende ‘truffelbolletje‘ spraken we al even over die maffe Hollander op klompen – Piet Mutsaers. De oprichter van het Duitse Bedford (weliswaar mét Nederlandse roots) stak namelijk niet onder stoelen of banken dat ‘er geen vervanging voor kwaliteit bestaat’. Dat geldt niet alleen voor het zo geliefde ’truffelbolletje’, maar natúúrlijk ook voor de truffelsalami.

Hoewel de truffelsalami in ons assortiment niet wordt omlijnd door een laagje Parmezaanse kaas – zoals de Saltufo – springt deze qua uiterlijk tóch direct in het oog. Haar bijzondere rondingen zijn namelijk zelfs nog goed zichtbaar als deze aangesneden wordt. Stuk voor stuk worden deze bijzondere worsten licht gerookt boven beukenhoutsnippers en dankzij een speciaal, natuurlijk rijpingsproces mogen zij ook nog eens zes weken rusten alvorens zij uw smaakpapillen mogen verwennen.

Echte truffelliefhebbers opgelet: deze salami is gesierd met een vleugje zomertruffel. En hoewel dat als vanzelfsprekend heerlijk smaakt op de boterham is dat tegelijkertijd bijna een zonde. Wat ons betreft verdient deze versnapering het namelijk om bijvoorbeeld ook de borrelplank te mogen verrijken.

Liefhebber?

Dan móét je ons blog over truffel lezen!

Spaanse Bergham

Chorizo Ibérico