Cosos.

Land van herkomst: Spanje

Druivenras: Garnacha

Serveertemperatuur: 17 – 19 °C

Het vlakke land van Campo de Borja in de provincie Zaragosa doet soms bijna denken aan een Hollands polderlandschap. De wijngaarden worden hier afgewisseld door akkerland en fruitbomen. De wijnbouw in dit gebied gaat terug tot in het begin van de twaalfde eeuw. En hoewel er ook andere druivensoorten aangeplant zijn, is dit hét gebied van de Garnacha, zoals de Spanjaarden deze variëteit noemen. Een druif die zonnestralen absorbeert in zijn aroma’s tot heerlijke, zwoele wijnen.

Bodegas Aragonesas is de belangrijkste producent in deze regio, goed voor 65% van de totale wijnbouw. Maar ondanks haar grootte heeft het haar dynamiek weten te behouden en presenteert het continu nieuwe wijnen. Het bedrijf is er daarnaast terecht trots op de hoogste gemiddelde leeftijd van wijnstokken in Europa in zijn wijngaarden te hebben. De fantastische omgevingsfactoren en de grote kundigheid van de wijnmakers staan dan ook als vanzelfsprekend garant voor kwalitatief zeer hoogwaardige wijnen, die opvallen door karakter en sappigheid.

De Cosos is een echte charmeur. Zondoorstoofd. Toegankelijk. Temperamentvol. Zes maanden houtrijping geven hem daarnaast een fluweelzacht, kruidig randje. Drink deze wijn vooral eens bij een kruidige stoofschotel of tijdens een feestelijk moment op zichzelf!

Onze suggestie:

Geitenkaasstrudel

Hoe feestelijk wil je ’t hebben?

Anticaia Riserva

Contrada del Falco