Geitenkaasstrudel
met courgette
Recept:
- Snijd de sjalotten in halve ringen, de puntpaprika’s in lange repen en rasp de citroen;
- Verwarm de oven voor op 180 graden;
- Bak de sjalotten met de paprika, de citroenrasp, de kaneel en de honing in ca. 40 ml. olijfolie op heel laag vuur gedurende 15 – 20 minuten;
- Breng dit geheel op smaak met zout en peper;
- Pureer ondertussen de knoflook met 3 eetlepels tijm, de rest van de olijfolie en de chilivlokken;
- Schaaf de courgette in de lengte in dunne plakken;
- Leg een groot vel filodeeg op bakpapier en bestrijk met een kwast met de knoflooktijmolie;
- Leg er weer filodeeg op en bestrijk weer met de knoflooktijmolie;
- Herhaal dit met de rest van de vellen;
- Bestrooi met het amandelmeel;
- Houd ongeveer 5 cm. van de zijkanten vrij en leg de helft van de courgetteplakken langs een lange kant;
- Verdeel de helft van de kaasplakken erover, dan het sjalotmengsel, de rest van de plakken kaas en de rest van de courgette;
- Sla de binnenkanten naar binnen over de vulling en rol op in de lengte;
(Eventueel met behulp van wat bakpapier)- Bestrijk met de rest van de knoflooktijmolie;
- Bestrooi met wat flinters geitenkaas en de laatste tijm;
- Bak de strudel in 20-25 minuten goudbruin en gaar;
- Bestrooi eventueel met wat extra geitenkaas.
Benodigdheden:
voor vier personen
- 250 gram
Belegen Geitenkaas
- 75 gram gesnipperde
Belegen Geitenkaas
- Acht
Sjalotten
- Een oranje
Puntpaprika
- Een gele
Puntpaprika
- Een grote
Courgette
- Vier grote vellen
Filodeeg
- 30 gram
Amandelmeel
- Een theelepel
Chilivlokken
- Vier eetlepels
Tijmblaadjes
- Twee teentjes
Knoflook
- Een eetlepel
Honing
- Een theelepel
Kaneel
- Rasp van een
Citroen
- 140 milliliter
Olijfolie
Gebakken brie
Kaas Aardappels