Geitenkaasstrudel

met courgette

Recept:

  1. Snijd de sjalotten in halve ringen, de puntpaprika’s in lange repen en rasp de citroen;
  2. Verwarm de oven voor op 180 graden;
  3. Bak de sjalotten met de paprika, de citroenrasp, de kaneel en de honing  in ca. 40 ml. olijfolie op heel laag vuur gedurende 15 – 20 minuten;
  4. Breng dit geheel op smaak met zout en peper;
  5. Pureer ondertussen de knoflook met 3 eetlepels tijm, de rest van de olijfolie en de chilivlokken;
  6. Schaaf de courgette in de lengte in dunne plakken;
  7. Leg een groot vel filodeeg op bakpapier en bestrijk met een kwast met de knoflooktijmolie;
  8. Leg er weer filodeeg op en bestrijk weer met de knoflooktijmolie;
  9. Herhaal dit met de rest van de vellen;
  10. Bestrooi met het amandelmeel;
  11. Houd ongeveer 5 cm. van de zijkanten vrij en leg de helft van de courgetteplakken langs een lange kant;
  12. Verdeel de helft van de kaasplakken erover, dan het sjalotmengsel, de rest van de plakken kaas en de rest van de courgette;
  13. Sla de binnenkanten naar binnen over de vulling en rol op in de lengte;
    (Eventueel met behulp van wat bakpapier)
  14. Bestrijk met de rest van de knoflooktijmolie;
  15. Bestrooi met wat flinters geitenkaas en de laatste tijm;
  16. Bak de strudel in 20-25 minuten goudbruin en gaar;
  17. Bestrooi eventueel met wat extra geitenkaas.

Benodigdheden:

voor vier personen

  • 250 gram 
    Belegen Geitenkaas
  • 75 gram gesnipperde
    Belegen Geitenkaas
  • Acht
    Sjalotten
  • Een oranje
    Puntpaprika
  • Een gele
    Puntpaprika
  • Een grote
    Courgette
  • Vier grote vellen
    Filodeeg
  • 30 gram
    Amandelmeel
  • Een theelepel
    Chilivlokken
  • Vier eetlepels
    Tijmblaadjes
  • Twee teentjes
    Knoflook
  • Een eetlepel
    Honing
  • Een theelepel
    Kaneel
  • Rasp van een
    Citroen
  • 140 milliliter
    Olijfolie

Gebakken brie

Kaas Aardappels