Domaine des Cassagnoles.

Land van herkomst: Frankrijk

Druivenras: Sauvignon Blanc

Serveertemperatuur: 10 – 12 °C

Mogen we u meenemen naar één van de meest rustieke delen van Frankrijk? De Côtes de Gascogne. Het vlakke landschap wordt er afgewisseld met door wijngaarden bedekte heuvels, die met name druiven leveren voor witte wijnen. Bijzonder, want de Sud-Ouest staat toch voornamelijk bekend om haar rode wijnen. Een groot gedeelte van de oogst wordt dan ook verwerkt tot één van de mooiste destillaten van Frankrijk: de Armagnac.

Zo ook bij Domaine des Cassagnoles – in het hart van de Gascogne. Tot 1974. De liefde voor de wijnstok beweegt Gilles Baumann en zijn vrouw Janine er namelijk toe om naast Armagnac ook wijn te gaan produceren. Een innovatie die hand in hand gaat met een groot kwaliteitsbewustzijn. Beproefde tradities en nieuwe technieken worden beide met evenveel enthousiasme toegepast. Alles voor de juiste kwaliteit én het karakter van de wijn. Consessies worden er niet gedaan en de selectie op Domaine des Cassagnoles is dan ook zeer streng.

En dat proeft u! Deze Sauvignon Blanc wordt gekenmerkt door de geuren van rijp fruit en groene kruiden, die vervolgens harmonieus en verfrissend samenkomen in u mond. Deze soepele wijn vormt daarmee een prima aperitief, maar is ook aan tafel een uitstekende partner. In combinatie met lichte visgerechten, gevogelte, salades of zachte geitenkaas komt deze wijn het beste tot zijn recht.

Onze suggestie:

Heezer Geitenkaas

Eventueel met wat walnootjes en honing.

Valle d’Oro

Janare