Camembert Calvados.

Land van herkomst: Frankrijk

In deze kaas zijn de twee grootste exportproducten van Frankrijk gecombineerd: Camembert en Calvados. Voor het eerst geproduceerd in Normandié in 1790 en daarmee nog niet zo heel oud. De kaas werd zelfs pas echt populair tijdens de Eerste Wereldoorlog, omdat deze kaas destijds door de regering werd verstrekt aan de Franse troepen. Inmiddels is het één van de beroemdste witflora kazen ter wereld en zeker niet zonder reden! Het betreft een zeer smakelijke tegenhanger van de gewone camembert en heeft sinds 1983 het AOC keurmerk. 

Na een rijpingstijd van minimaal 21 dagen heb je een heerlijke camembert vol van smaak. De Camembert Calvados wordt gecreëerd door het verwijderen van een deel van de korst. Vervolgens wordt de kaas ongeveer 3 tot 5 uur gewassen in Calvados. Een sterke drank die u het best met cognac kunt vergelijken, echter is deze drank gestookt van appels. Tot slot wordt de kaas bestrooid met broodkruim en walnoten gruis, zodat er een korst ontstaat die ervoor zorgt dat de Camembert de Calvados goed opneemt.

Deze zeer uitgesproken kaas heeft een smeuïg mondgevoel zoals een Camembert behoort te zijn. Een prima combinatie met de lichte alcohol en appels die te danken zijn aan de Calvados. Kortom: een zeer rijke, intense smaak!

Ook bijzonder:

De combinatie van kaas met chocolade!

Brie de Meaux

Camembert Rustique