Stompetoren Grand Cru.

Land van herkomst: Nederland

Deze vertrouwde lijn kazen in onze winkel wordt gemaakt van weidemelk. Dat wil zeggen dat de koeien in het gelijknamige dorp Stompetoren minimaal 120 dagen per jaar, minimaal 6 uur per dag buiten grazen. De koeien zitten daardoor niet alleen ‘lekker in hun vel’, het eten van vers gras zorgt tevens voor een rijkere, zeer smaakvolle melk.

Díé melk gaat vervolgens naar de CONO kaasmakerij in Noord-Holland; aangeschreven als de beste én groenste kaasmakerij van ons land. Het is vervolgens het speciale klimaat tijdens de rijping (een relatief hoge temperatuur en een hoge luchtvochtigheid) die ervoor zorgt dat de kaas mooi smeuïg blijft en het korstje mooi dun!

De Grand Cru wordt door kenners ook wel hét topstuk uit de collectie genoemd. Dit pareltje heeft namelijk maar liefst anderhalf jaar op natuurlijke wijze mogen rijpen alvorens het uw smaakpapillen mag verwennen. Maar droog? En een harde korst? Niet dankzij de speciale atmosfeer in het rijpingspakhuis van Stompetoren. Daardoor blijft de Grand Cru zelfs perfect snijdbaar met slechts een dun korstje. Het maakt deze delicatesse uitermate geschikt voor de liefhebbers van oude kazen. Zeker met bijvoorbeeld een glaasje Late Bottled Vintage Port. Kortom: een kaas waar de kaasmeesters met recht trots op zijn!

Nú op ons blog:

Old Amsterdam vs. Stompetoren Grand Cru

Hét verschil tussen ‘oud’ en ‘old’.

Stompetoren 30+

Stompetoren Brokkelkaas