Late Bottled Vintage Port.

Land van herkomst: Portugal

Druivenrassen: Touriga Nacional, Tinta Roriz & Touriga Franca

Serveertemperatuur: 16 – 18 °C

De Douro-vallei staat al lange tijd bekend vanwege haar Port-wijnen, die over de rivier naar de gelijknamige stad worden gevaren om daar in de kelders te rijpen. Dit geldt ook voor het zeer gerenommeerde port- en wijnhuis Quinta do Portal. Al ruim een eeuw maken zij een indrukwekkend scala aan port en andere zoete wijnen.

Het is een unieke combinatie van bodem, klimaat, hoogte van de wijngaarden en nieuwe productietechnieken die zorgen voor toegankelijke wijnen met een authentieke stijl. Daarnaast wordt er in zowel de wijngaarden als de kelders van Quinta do Portal zo natuurlijk en duurzaam mogelijk gewerkt; er wordt minimaal gebruik gemaakt van kunstmest en bestrijdingsmiddelen en in de kelder verloopt het persen en de vinificatie met behulp van zwaartekracht in plaats van pompen. Zorg en aandacht die zich vertaalt in prachtige kwaliteitswijnen met een duidelijk eigen karakter.

Deze port is gemaakt van druiven uit één oogstjaar. Dit gebeurt alleen wanneer de kwaliteit van het oogstjaar bovengemiddeld goed is. Het oogstjaar 2009 kenmerkt zich door een relatief lage opbrengst en een hoge concentratie smaakaroma’s in de wijn. Deze wijn wordt gemaakt als een Ruby port, maar rijpt nog 4 jaar lang op oude eikenhouten vaten. Hierdoor ontwikkelt de port zich tot een fluweelzachte wijn, die nog steeds het fruitige karakter van een Ruby Port in zich heeft. Drink deze port licht gekoeld bij desserts met rood fruit, bij zachte kazen of als afsluiting van een mooie maaltijd.

Onze suggestie:

Stompetoren Grand Cru

Ook wel hét topstuk uit de collectie genoemd.

Lágrima White Port

10 Years Old Aged Tawny Port