Contadino.

Land van herkomst: Nederland

Speciaal voor de vegetariërs onder ons: een boeren, Hollandse kaas die qua smaak toch echt een grens overgaat…

Door de toevoeging van verse knoflook, olijven en zontomaatjes doet de Contadino namelijk Mediterraans aan. Of je de kaas nu verwerkt in een salade óf klein snijdt tot blokjes…

Ook lekker:

In de Italiaanse kaasfondue!

Gooische Pikante

Friese nagelkaas

Land van herkomst: Nederland

Deze vertrouwde lijn kazen in onze winkel wordt gemaakt van weidemelk. Dat wil zeggen dat de koeien in het gelijknamige dorp Stompetoren minimaal 120 dagen per jaar, minimaal 6 uur per dag buiten grazen. De koeien zitten daardoor niet alleen ‘lekker in hun vel’, het eten van vers gras zorgt tevens voor een rijkere, zeer smaakvolle melk.

Díé melk gaat vervolgens naar de CONO kaasmakerij in Noord-Holland; aangeschreven als de beste én groenste kaasmakerij van ons land. Het is vervolgens het speciale klimaat tijdens de rijping (een relatief hoge temperatuur en een hoge luchtvochtigheid) die ervoor zorgt dat de kaas mooi smeuïg blijft en het korstje mooi dun!

De ervaring leert dat een magere kaas vaak inlevert op smaak en tevens vaak als droog wordt bestempeld. De Stompetoren 30+ is echter een uitzondering: lager qua vetpercentage, maar nog altijd heerlijk smeuïg en smaakvol!