Kaasfondue

uit Italië

Recept:

  1. Halveer de knoflook en wrijf er de fonduepan mee in
  2. Giet de wijn in de pan en breng deze op temperatuur
  3. Zet het vuur zacht en voeg de kaas geleidelijk toe, terwijl u voortdurend blijft roeren

Tips:

  • Belangrijk: laat het kaasmengsel niet koken!
  • Is uw kaasfondue nog niet stevig genoeg?
    Voeg dan een papje maïzena met Kirsch toe.
  • Let op: doe dit pas als alle kaas gesmolten is en houdt er rekening mee dat de fondue op tafel nog iets dikker zal worden.
  • Wilt u een sterkere knoflooksmaak realiseren?
    Pers dan na het insmeren van de pan de knoflook fijn en voeg deze toe aan de wijn.

Benodigdheden:

voor vier personen

  • 1 teentje
    Knoflook
  • 300 gram
    Stompetoren Belegen
  • 300 gram
    Contadino
  • 200 gram
    Parmesan
  • 4 deciliter
    Droge Witte Wijn
  • 1 eetlepel
    Maïzena
  • 4 eetlepels
    Sherry
  • 2 eetlepels
    Crème fraîche
  • 15 gram
    Basilicum
  • 4 eetlepels
    Pijnboompitten

Hollandse Kaasfondue

Kaasfondue met blauwe kaas