Kaasfondue
uit Italië
Recept:
- Halveer de knoflook en wrijf er de fonduepan mee in
- Giet de wijn in de pan en breng deze op temperatuur
- Zet het vuur zacht en voeg de kaas geleidelijk toe, terwijl u voortdurend blijft roeren
Tips:
- Belangrijk: laat het kaasmengsel niet koken!
- Is uw kaasfondue nog niet stevig genoeg?
Voeg dan een papje maïzena met Kirsch toe. - Let op: doe dit pas als alle kaas gesmolten is en houdt er rekening mee dat de fondue op tafel nog iets dikker zal worden.
- Wilt u een sterkere knoflooksmaak realiseren?
Pers dan na het insmeren van de pan de knoflook fijn en voeg deze toe aan de wijn.
Benodigdheden:
voor vier personen
- 1 teentje
Knoflook
- 300 gram
Stompetoren Belegen
- 300 gram
Contadino
- 200 gram
Parmesan
- 4 deciliter
Droge Witte Wijn
- 1 eetlepel
Maïzena
- 4 eetlepels
Sherry
- 2 eetlepels
Crème fraîche
- 15 gram
Basilicum
- 4 eetlepels
Pijnboompitten
Hollandse Kaasfondue
Kaasfondue met blauwe kaas