Kaasfondue

met blauwe kaas

Recept:

  1. Halveer de knoflook en wrijf er de fonduepan mee in
  2. Giet de wijn in de pan en breng deze op temperatuur
  3. Zet het vuur zacht en voeg de kaas geleidelijk toe, terwijl u voortdurend blijft roeren

Tips:

  • Belangrijk: laat het kaasmengsel niet koken!
  • Is uw kaasfondue nog niet stevig genoeg?
    Voeg dan een papje maïzena met Kirsch toe.
  • Let op: doe dit pas als alle kaas gesmolten is en houdt er rekening mee dat de fondue op tafel nog iets dikker zal worden.
  • Voeg een scheutje citroensap toe.
    Daardoor smelt de kaas beter en vormt de fondue een beter geheel.

Benodigdheden:

voor vier personen

  • 1 teentje
    Knoflook
  • 500 gram
    Stompetoren Belegen
  • 200 gram
    Roquefort / Gorgonzola Dolce
  • 100 gram
    Monchou
  • 4 deciliter
    Droge Witte Wijn
  • 1 eetlepel
    Maïzena
  • 3 eetlepels
    Kirsch
  • Naar eigen smaak toevoegen
    Eventuele Kruiden

Italiaanse Kaasfondue

Kaasfondue met geitenkaas