Kaasfondue

met geitenkaas

Recept:

  1. Halveer de knoflook en wrijf er de fonduepan mee in
  2. Giet de wijn in de pan en breng deze op temperatuur
  3. Zet het vuur zacht en voeg de kaas geleidelijk toe, terwijl u voortdurend blijft roeren

Tips:

  • Belangrijk: laat het kaasmengsel niet koken!
  • Is uw kaasfondue nog niet stevig genoeg?
    Voeg dan een papje maïzena met Kirsch toe.
  • Let op: doe dit pas als alle kaas gesmolten is en houdt er rekening mee dat de fondue op tafel nog iets dikker zal worden.
  • Drink bij voorkeur geen koolzuurhoudende dranken terwijl u van uw kaasfondue geniet.
    Een opstand in de maag met bijbehorende krampen kunnen het gevolg zijn…

Benodigdheden:

voor vier personen

  • 1 teentje
    Knoflook
  • 600 gram
    Jong Belegen Geitenkaas
  • 200 gram
    Verse geitenkaas
  • 4 deciliter
    Droge Witte Wijn
  • 1 eetlepel
    Maïzena
  • 3 eetlepels
    Kirsch
  • 1 eetlepel
    Verse bieslook
  • 1 eetlepel
    Tijm

Kaasfondue met blauwe kaas

Vacherin Mont d’Or fondue