Vacherin Mont D’Or

uit de oven

*Let op: doosjes Vacherin Mont d’Or behoren niet tot ons standaard assortiment, maar kunnen wel te allen tijde besteld worden.

Recept:

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden;
  2. Verwijder de plastic verpakking van het kaasje;
  3. Pak het houten bakje (zonder deksel) goed in met aluminiumfolie;
    (Zo voorkom je dat het kaasje gaat lekken)
  4. Snijd de bovenkant van de kaas kruislings diep in met een scherp mes;
  5. Snijd de knoflook in stukjes en steek deze in het kaasje;
  6. Steek er 5 klein gemaakte takjes rozemarijn in;
  7. Schenk de wijn over de kaas;
  8. Zet de kaas zo’n 25 – 35 minuten in de oven tot het kaasje helemaal gesmolten is en de bovenkant goudbruin.

    Eet Smakelijk!

Tip:

  • Als na 25 minuten de wijn nog niet is opgenomen door de kaas laat het dan voorzichtig langs de aluminiumfolie lopen, zo krijg je toch een krokante korst.
  • Serveer de fondue met stukjes brood, charcuterie, groenten en aardappelen.
  • Tijdens het bakken zakken de stukjes knoflook en takjes rozemarijn de kaas in. Als je deze tijdens het dippen tegen komt, leg je deze gewoon opzij.

Benodigdheden:

voor vier personen

  • Een bakje
    Vacherin Mont d’Or
  • Een paar takjes
    Verse Rozemarijn
  • Een teentje
    Knoflook
  • 75 milliliter
    Droge Witte Wijn
  • Een stukje
    Aluminiumfolie

Kaasfondue met geitenkaas

Saltufo vruchtenspiesen