Vacherin Mont D’Or
uit de oven
*Let op: doosjes Vacherin Mont d’Or behoren niet tot ons standaard assortiment, maar kunnen wel te allen tijde besteld worden.
Recept:
- Verwarm de oven voor op 200 graden;
- Verwijder de plastic verpakking van het kaasje;
- Pak het houten bakje (zonder deksel) goed in met aluminiumfolie;
(Zo voorkom je dat het kaasje gaat lekken)- Snijd de bovenkant van de kaas kruislings diep in met een scherp mes;
- Snijd de knoflook in stukjes en steek deze in het kaasje;
- Steek er 5 klein gemaakte takjes rozemarijn in;
- Schenk de wijn over de kaas;
- Zet de kaas zo’n 25 – 35 minuten in de oven tot het kaasje helemaal gesmolten is en de bovenkant goudbruin.
Eet Smakelijk!
Tip:
- Als na 25 minuten de wijn nog niet is opgenomen door de kaas laat het dan voorzichtig langs de aluminiumfolie lopen, zo krijg je toch een krokante korst.
- Serveer de fondue met stukjes brood, charcuterie, groenten en aardappelen.
- Tijdens het bakken zakken de stukjes knoflook en takjes rozemarijn de kaas in. Als je deze tijdens het dippen tegen komt, leg je deze gewoon opzij.
Benodigdheden:
voor vier personen
- Een bakje
Vacherin Mont d’Or
- Een paar takjes
Verse Rozemarijn
- Een teentje
Knoflook
- 75 milliliter
Droge Witte Wijn
- Een stukje
Aluminiumfolie
Kaasfondue met geitenkaas
Saltufo vruchtenspiesen