Kaasfondue

van eigen bodem

Recept:

  1. Halveer de knoflook en wrijf er de fonduepan mee in
  2. Giet de wijn in de pan en breng deze op temperatuur
  3. Zet het vuur zacht en voeg de kaas geleidelijk toe, terwijl u voortdurend blijft roeren

Tips:

  • Belangrijk: laat het kaasmengsel niet koken!
  • Is uw kaasfondue nog niet stevig genoeg?
    Voeg dan een papje maïzena met Kirsch toe.
  • Let op: doe dit pas als alle kaas gesmolten is en houdt er rekening mee dat de fondue op tafel nog iets dikker zal worden.
  • Zorg ervoor dat de kaas op kamertemperatuur is wanneer je de fondue gaat bereiden.

Benodigdheden:

voor vier personen

  • 1 teentje
    Knoflook
  • 400 gram
    Boeren Belegen
  • 400 gram
    Boeren Extra Belegen
  • 250 milliliter 
    Droge Witte Wijn
  • 1 eetlepel
    Maïzena
  • 3 eetlepels
    Kirsch
  • 1 mespunt
    Nootmuskaat
  • Naar eigen smaak toevoegen
    Versgemalen Zwarte Peper

Zwitserse Kaasfondue

Italiaanse kaasfondue