Kaasfondue
van eigen bodem
Recept:
- Halveer de knoflook en wrijf er de fonduepan mee in
- Giet de wijn in de pan en breng deze op temperatuur
- Zet het vuur zacht en voeg de kaas geleidelijk toe, terwijl u voortdurend blijft roeren
Tips:
- Belangrijk: laat het kaasmengsel niet koken!
- Is uw kaasfondue nog niet stevig genoeg?
Voeg dan een papje maïzena met Kirsch toe. - Let op: doe dit pas als alle kaas gesmolten is en houdt er rekening mee dat de fondue op tafel nog iets dikker zal worden.
- Zorg ervoor dat de kaas op kamertemperatuur is wanneer je de fondue gaat bereiden.
Benodigdheden:
voor vier personen
- 1 teentje
Knoflook
- 400 gram
Boeren Belegen
- 400 gram
Boeren Extra Belegen
- 250 milliliter
Droge Witte Wijn
- 1 eetlepel
Maïzena
- 3 eetlepels
Kirsch
- 1 mespunt
Nootmuskaat
- Naar eigen smaak toevoegen
Versgemalen Zwarte Peper
Zwitserse Kaasfondue
Italiaanse kaasfondue