Kaasfondue
uit Zwitserland
Recept:
- Halveer de knoflook en wrijf er de fonduepan mee in
- Giet de wijn in de pan en breng deze op temperatuur
- Zet het vuur zacht en voeg de kaas geleidelijk toe, terwijl u voortdurend blijft roeren
Tips:
- Belangrijk: laat het kaasmengsel niet koken!
- Is uw kaasfondue nog niet stevig genoeg?
Voeg dan een papje maïzena met Kirsch toe. - Let op: doe dit pas als alle kaas gesmolten is en houdt er rekening mee dat de fondue op tafel nog iets dikker zal worden.
- Een kaasfondue is een zware maaltijd.
Een kop thee helpt uw spijsvertering een handje en kan uw maag tot rust brengen!
Benodigdheden:
voor vier personen
- 1 teentje
Knoflook
- 300 gram
Gruyere
- 300 gram
Emmentaler
- 200 gram
Appenzeller
- 4 deciliter
Droge Witte Wijn
- 1 eetlepel
Maïzena
- 3 eetlepels
Kirsch
- 1 mespunt
Nootmuskaat
- Naar eigen smaak toevoegen
Versgemalen Zwarte Peper
Kaasfondue tips
Hollandse kaasfondue