Kaasfondue

uit Zwitserland

Recept:

  1. Halveer de knoflook en wrijf er de fonduepan mee in
  2. Giet de wijn in de pan en breng deze op temperatuur
  3. Zet het vuur zacht en voeg de kaas geleidelijk toe, terwijl u voortdurend blijft roeren

Tips:

  • Belangrijk: laat het kaasmengsel niet koken!
  • Is uw kaasfondue nog niet stevig genoeg?
    Voeg dan een papje maïzena met Kirsch toe.
  • Let op: doe dit pas als alle kaas gesmolten is en houdt er rekening mee dat de fondue op tafel nog iets dikker zal worden.
  • Een kaasfondue is een zware maaltijd.
    Een kop thee helpt uw spijsvertering een handje en kan uw maag tot rust brengen!

Benodigdheden:

voor vier personen

  • 1 teentje
    Knoflook
  • 300 gram
    Gruyere
  • 300 gram
    Emmentaler
  • 200 gram
    Appenzeller
  • 4 deciliter
    Droge Witte Wijn
  • 1 eetlepel
    Maïzena
  • 3 eetlepels
    Kirsch
  • 1 mespunt
    Nootmuskaat
  • Naar eigen smaak toevoegen
    Versgemalen Zwarte Peper

Kaasfondue tips

Hollandse kaasfondue