Kaasfondue

Om je vingers bij af te likken

Wist u dat:

Een kaasfondue niet altijd als hoofdmaaltijd geserveerd hoeft te worden

Ook als bijgerecht is een kaasfondue namelijk heerlijk.
Serveer de kaasfondue bijvoorbeeld eens in een Italiaanse bol!

Een kaasfondue ontzettend geschikt is voor een avond lekker lang tafelen met vrienden en/of familie

Door de relatief korte bereidingstijd kunt u namelijk ook gewoon genieten van goed gezelschap onder het genot van een bijpassend glaasje wijn.

Het belangrijk is dat u het kaasmengsel niet laat koken

U een papje van maïzena met water / sherry / kirsch / jenever kunt toevoegen om de kaasfondue te verstevigen

Let op: doe dit pas als alle kaas gesmolten is en houdt er rekening mee dat de fondue op tafel nog iets dikker zal worden.

Je de kaas het best op kamertemperatuur kunt laten komen alvorens je de fondue gaat bereiden

U gemakkelijk een sterkere knoflooksmaak kunt realiseren

Pers hiervoor na het insmeren van de pan de knoflook fijn en voeg deze toe aan de wijn.

Een scheutje citroensap wonderen kan verrichten

De kaas smelt hierdoor beter en de fondue vormt vervolgens een beter geheel.

U bij voorkeur geen koolzuurhoudende dranken drinkt tijdens uw kaasfondue

Een opstand in de maag met bijbehorende krampen kunnen het gevolg zijn…

U gemakkelijk een kindvriendelijke kaasfondue kunt bereiden

Vervang hiervoor de wijn met bijvoorbeeld appelcider.

Een kaasfondue een zware maaltijd is

Een kop thee helpt uw spijsvertering een handje en kan uw maag tot rust brengen.

Wij u bij de Kaasboer graag voorzien van advies op maat en de kaas zelfs alvast voor u raspen

Rest ons u alleen nog een smakelijke maaltijd toe te wensen!

Heerlijke dippers:

  • Brood
  • Aardappel
  • Worst
  • Paprika
  • Tomaatjes
  • Champignons
  • Komkommer
  • Ananas
  • Druiven
  • Appel
  • Peer
  • Broccoli
  • Bloemkool
  • Prei
  • Zilveruitjes
  • Augurk
  • Nachochips
  • Ham

Kaasfondue met geitenkaas

Zwitserse kaasfondue