Brie
gebakken
Recept:
- Snijd de brie in plakken van minimaal 0,5 cm. dik;
- Zet drie soepborden klaar en doe bloem in het eerste bord;
- Doe het ei in het tweede bord en kluts dit met de zout, peper en tijm door elkaar;
- Meng in het laatste bord het paneermeel en de parmezaanse kaas;
- Haal de plakken brie één voor één door de bloem, het ei en vervolgens door het paneermeel;
- Stapel de plakken brie op een ovenschaal, dek deze af en zet deze een half uurtje in de koelkast;
- Smelt boter in een koekenpan op middelhoog vuur en voeg een beetje olie toe;
- Leg de plakken brie naast elkaar in de pan en bak deze kort – 1 tot 2 min. – aan;
- Draai de plakken voorzichtig om;
- Bak de brie aan de andere kant ook ongeveer 1 tot 2 min.;
- Serveer de brie op bijvoorbeeld een bedje van gemengde sla.
Eet smakelijk!
Benodigdheden:
voor vier personen
- 300 gram
Brie
- Een
Ei
- 100 gram
Bloem
- 100 gram
Paneermeel
- 30 gram geraspte
Parmegiano Reggiano
- Een theelepel
gedroogde Tijm
- Een klontje
Boter
- Een scheutje
Olijfolie
-
Zout en peper
Chorizo brood
Geitenkaasstrudel