Brie

gebakken

Recept:

  1. Snijd de brie in plakken van minimaal 0,5 cm. dik;
  2. Zet drie soepborden klaar en doe bloem in het eerste bord;
  3. Doe het ei in het tweede bord en kluts dit met de zout, peper en tijm door elkaar;
  4. Meng in het laatste bord het paneermeel en de parmezaanse kaas;
  5. Haal de plakken brie één voor één door de bloem, het ei en vervolgens door het paneermeel;
  6. Stapel de plakken brie op een ovenschaal, dek deze af en zet deze een half uurtje in de koelkast;
  7. Smelt boter in een koekenpan op middelhoog vuur en voeg een beetje olie toe;
  8. Leg de plakken brie naast elkaar in de pan en bak deze kort – 1 tot 2 min. – aan;
  9. Draai de plakken voorzichtig om;
  10. Bak de brie aan de andere kant ook ongeveer 1 tot 2 min.;
  11. Serveer de brie op bijvoorbeeld een bedje van gemengde sla.

    Eet smakelijk!

Benodigdheden:

voor vier personen

  • 300 gram
    Brie
  • Een
    Ei
  • 100 gram
    Bloem
  • 100 gram
    Paneermeel
  • 30 gram geraspte
    Parmegiano Reggiano
  • Een theelepel
    gedroogde Tijm
  • Een klontje
    Boter
  • Een scheutje
    Olijfolie
  • Zout en peper

Chorizo brood

Geitenkaasstrudel