Carpaccio

met Saltufo

Recept:

  1. Laat de Saltufo in dunne plakjes snijden en snijd zelf de sjalot nog even klein (blokjes)
  2. Fileer de helft van de sinaasappel en pers de andere helft
  3. Rooster de pijnboompitten in een koekenpan zonder vet
  4. Meng de Balsamico, olie, sinaasappelsap en de mosterd
  5. Voeg de sjalot toe en breng de vinaigrette met zout, peper en suiker op smaak
  6. Leg de Saltufo in een cirkel op een bord, drapeer de rucola in het midden en leg de gefileerde sinaasappel er bovenop
  7. Besprenkel het geheel met de vinaigrette en maak het af met wat pijnboompitten

Tip:

  • Eveneens heerlijk in combinatie met vers brood!

Benodigdheden:

voor vier personen

  • Twee
    Saltufo’s
  • Eén
    Sjalot
  • 2 eetlepels
    Pijnboompitten
  • 2 eetlepels
    Blanke balsamico
  • 1 eetlepel
    Goede olijfolie
  • 1 theelepel
    Grove mosterd
  • 1 biologische
    Sinaasappel
  • Zeezout
  • Zwarte peper
  • 1 snufje
    Suiker
  • 50 gram
    Rucola
  • 50 gram
    Parmigiano Reggiano

Saltufo salade

Pasta di Saltufo