Carpaccio
met Saltufo
Recept:
- Laat de Saltufo in dunne plakjes snijden en snijd zelf de sjalot nog even klein (blokjes)
- Fileer de helft van de sinaasappel en pers de andere helft
- Rooster de pijnboompitten in een koekenpan zonder vet
- Meng de Balsamico, olie, sinaasappelsap en de mosterd
- Voeg de sjalot toe en breng de vinaigrette met zout, peper en suiker op smaak
- Leg de Saltufo in een cirkel op een bord, drapeer de rucola in het midden en leg de gefileerde sinaasappel er bovenop
- Besprenkel het geheel met de vinaigrette en maak het af met wat pijnboompitten
Tip:
- Eveneens heerlijk in combinatie met vers brood!
Benodigdheden:
voor vier personen
- Twee
Saltufo’s
- Eén
Sjalot
- 2 eetlepels
Pijnboompitten
- 2 eetlepels
Blanke balsamico
- 1 eetlepel
Goede olijfolie
- 1 theelepel
Grove mosterd
- 1 biologische
Sinaasappel
-
Zeezout
-
Zwarte peper
- 1 snufje
Suiker
- 50 gram
Rucola
- 50 gram
Parmigiano Reggiano
Saltufo salade
Pasta di Saltufo