Salade
met Saltufo
Recept:
- Laat de Saltufo alvast in dunne plakjes snijden en pluk zelf nog even de mozzarella in kleine stukjes
- Snijd de sjalotten in kleine blokjes, de knoflook in dunne plakjes en de tomaten in partjes
- Verhit wat olie in een pan en fruit de sjalotten en knoflook aan
- Voeg de tomaten toe en fruit deze kort even mee
- Breng het geheel op smaak met zout, peper en suiker en blus het met witte wijn af
- Meng de tomatensalade in een schaal en roer de buffelmozzarella er doorheen
- Voeg de Saltufo toe en rond de salade af met een beetje geraspte truffel en verse oregano
Tip:
- Heerlijk in combinatie met knapperig brood!
Benodigdheden:
voor vier personen
- Twee
Sjalotten
- Een teentje
Knoflook
- 500 gram
Tomaten
- 2 eetlepels
Goede olijfolie
-
Zeezout
-
Peper
-
Suiker
- 4 eetlepels
Witte wijn
- 200 gram
Buffelmozzarella
- Twee
Saltufo’s
- Eén kleine
Truffel
-
Verse oregano
Crostini met Saltufo
Saltufo carpaccio