Salade

met Saltufo

Recept:

  1. Laat de Saltufo alvast in dunne plakjes snijden en pluk zelf nog even de mozzarella in kleine stukjes
  2. Snijd de sjalotten in kleine blokjes, de knoflook in dunne plakjes en de tomaten in partjes
  3. Verhit wat olie in een pan en fruit de sjalotten en knoflook aan
  4. Voeg de tomaten toe en fruit deze kort even mee
  5. Breng het geheel op smaak met zout, peper en suiker en blus het met witte wijn af
  6. Meng de tomatensalade in een schaal en roer de buffelmozzarella er doorheen
  7. Voeg de Saltufo toe en rond de salade af met een beetje geraspte truffel en verse oregano

Tip:

  • Heerlijk in combinatie met knapperig brood!

Benodigdheden:

voor vier personen

  • Twee
    Sjalotten
  • Een teentje
    Knoflook
  • 500 gram
    Tomaten
  • 2 eetlepels
    Goede olijfolie
  • Zeezout
  • Peper
  • Suiker
  • 4 eetlepels
    Witte wijn
  • 200 gram
    Buffelmozzarella
  • Twee
    Saltufo’s
  • Eén kleine
    Truffel
  • Verse oregano

Crostini met Saltufo

Saltufo carpaccio