Crostini
met Saltufo
Recept:
- Laat de Saltufo in dunne plakjes snijden
- Deel de vijgen in 8 partjes
- Snijd de Ciabatta in sneetjes van ongeveer 1 centimeter dik en rooster deze sneetjes
- Snijd het teentje knoflook in twee helften en wrijf er de geroosterde Ciabatta voorzichtig mee in
- Besprenkel de Ciabatta met olijfolie en strooi er wat zout en peper overheen
- Per portie drapeert u vervolgens ongeveer 5 plakjes Saltufo en 3 vijgenpartjes op een sneetje brood
- Maak het af met nog een beetje olijfolie en balsamico azijn
Tip:
- Als topping kunt u er ook nog een klein beetje Parmezaanse kaas overheen raspen.
Benodigdheden:
voor vier personen
- Eén
Ciabatta
- Een flinke teen
Knoflook
- Zes
Vijgen
- Twee
Saltufo’s
-
Goede olijfolie
-
Balsamico azijn
-
Vers gemalen peper
-
Zeezout
Saltufo sandwich
Saltufo salade