Rosbiefsalade

met blauwe kaas dressing

Recept:

  1. Snijd de ananas en avocado in fijne blokjes en snijd de ui in halve ringetjes;
  2. Bak de pijnboompitten droog;
  3. Verdeel de verse spinazie over een grote platte schaal;
  4. Verdeel de rosbief over de spinazie, gevolgd door de ananas, avocado, rode uien ringetjes en pijnboompitjes;
  5. Doe de yoghurt, de mayonaise, de knoflook, de limoensap, de kaas en het water in een keukenmachine of kom en mix het tot een mooie egale dressing;
  6. Schenk de dressing over de salade óf serveer deze los in een kannetje;
    (je gasten kunnen zo zelf bepalen hoeveel dressing ze lekker vinden en de dressing kun je – goed afgesloten in de koelkast – zeker een week bewaren).

    Eet Smakelijk!

Tip:

  • Deze dressing is tevens heerlijk op een goede burger van de barbecue óf bijvoorbeeld mosselen.
  • Laat de ananas weg, voor een koolhydraatarme variant.

Benodigdheden:

voor vier personen

  • 100 gram
    Rosbief
  • 100 gram verse
    Baby spinazie
  • 100 gram
    Ananas
  • Eén
    Avocado
  • Twee eetlepels
    Pijnboompitten
  • Een halve
    Rode ui
  • 100 gram
    Yoghurt naar keuze
  • Een flinke eetlepel
    Suikervrije mayonaise
  • Een klein teentje
    Knoflook
  • Sap van een halve
    Limoen
  • 50 gram
    Blauwe kaas naar keuze
  • Een eetlepel
    Water

Kaasbrood met olijven

Sobrasada