Chocolade Kaas Dessert

met peer en walnoot

Recept:

  1. Verwarm het water en de suiker in een grote pan op een laag vuur tot de suiker is opgelost;
  2. Schil dunne zestes van de sinaasappel, pers het sap uit en voeg dit toe aan het suikerwater;
  3. Verwijder het klokhuis (met een appelboor), schil de peren en verwijder het ‘kontje’;
  4. Leg de peren 15 – 25 minute  in het pruttelende suikerwater en leg er een klein bordje bovenop, zodat de peren niet bovendrijven;
  5. Prik even in de peren om te controleren of ze gaar zijn en neem vervolgens de pan van het vuur om de peren in het suikerwater te laten afkoelen;
    (Let op: gooi het suikerwater niet weg!)
  6. Verwarm ondertussen de oven voor op 160 graden;
  7. Meng de walnoten met een eetlepel honing en verdeel ze over een bakplaat bekleed met bakpapier;
  8. Bak de walnoten gedurende 15 – 20 minuten en laat ze vervolgens even afkoelen;
  9. Hak de noten fijn in een keukenmachine;
  10. Klop met een mixer 150 ml. slagroom lobbig en voeg de mascarpone, 60 gram korenbloem en 2 eetlepels honing toe;
  11. Klop tot er een dik en luchtig mengsel ontstaan en zet dit in de koelkast;
  12. Verwarm 125 ml. slagroom in een steelpannetje op laag vuur;
  13. Breek de chocolade in stukjes en voeg toe aan de slagroom;
  14. Verwarm zachtjes tot de chocolade gesmolten is;
  15. Voeg een eetlepel suikerwater en 10 gram korenbloem toe en roer goed door;
  16. Leg wat walnootkruimels in een cirkel op een bord;
  17. Leg de in stukjes gesneden peer daar bovenop;
  18. Spuit met een spuitzak drie toefjes van de kaascrème rondom de peer en decoreer deze met wat sinaasappelrasp;
  19. Schenk tot slot de warme chocoladesaus over de peer.Eet Smakelijk!

Benodigdheden:

voor vier personen

  • Een liter
    water
  • 265 gram
    suiker
  • Vier niet overrijpe
    conference peren
  • Een halve onbespoten
    sinaasappel
  • 100 gram
    walnoten
  • Drie eetlepels
    honing
  • 275 milliliter
    slagroom
  • 80 gram
    mascarpone
  • 70 gram
    blauwe korenbloem
  • 150 gram
    chocolade

Saltufo carpaccio

Meer choco-inspiratie