Chocolade Kaas Dessert
met peer en walnoot
Recept:
- Verwarm het water en de suiker in een grote pan op een laag vuur tot de suiker is opgelost;
- Schil dunne zestes van de sinaasappel, pers het sap uit en voeg dit toe aan het suikerwater;
- Verwijder het klokhuis (met een appelboor), schil de peren en verwijder het ‘kontje’;
- Leg de peren 15 – 25 minute in het pruttelende suikerwater en leg er een klein bordje bovenop, zodat de peren niet bovendrijven;
- Prik even in de peren om te controleren of ze gaar zijn en neem vervolgens de pan van het vuur om de peren in het suikerwater te laten afkoelen;
(Let op: gooi het suikerwater niet weg!)- Verwarm ondertussen de oven voor op 160 graden;
- Meng de walnoten met een eetlepel honing en verdeel ze over een bakplaat bekleed met bakpapier;
- Bak de walnoten gedurende 15 – 20 minuten en laat ze vervolgens even afkoelen;
- Hak de noten fijn in een keukenmachine;
- Klop met een mixer 150 ml. slagroom lobbig en voeg de mascarpone, 60 gram korenbloem en 2 eetlepels honing toe;
- Klop tot er een dik en luchtig mengsel ontstaan en zet dit in de koelkast;
- Verwarm 125 ml. slagroom in een steelpannetje op laag vuur;
- Breek de chocolade in stukjes en voeg toe aan de slagroom;
- Verwarm zachtjes tot de chocolade gesmolten is;
- Voeg een eetlepel suikerwater en 10 gram korenbloem toe en roer goed door;
- Leg wat walnootkruimels in een cirkel op een bord;
- Leg de in stukjes gesneden peer daar bovenop;
- Spuit met een spuitzak drie toefjes van de kaascrème rondom de peer en decoreer deze met wat sinaasappelrasp;
- Schenk tot slot de warme chocoladesaus over de peer.Eet Smakelijk!
Benodigdheden:
voor vier personen
- Een liter
water
- 265 gram
suiker
- Vier niet overrijpe
conference peren
- Een halve onbespoten
sinaasappel
- 100 gram
walnoten
- Drie eetlepels
honing
- 275 milliliter
slagroom
- 80 gram
mascarpone
- 70 gram
blauwe korenbloem
- 150 gram
chocolade
Saltufo carpaccio
Meer choco-inspiratie