Chocolade druiven
met blauwe kaas en port
Recept:
- Was de druiven en laat ze 30 minuten in een vergiet drogen;
- Dep ze daarna goed droog;
- Hak de chocolade (70 procent cacao van goede kwaliteit) fijn;
- Neem een kom die op de rand van een pan geplaatst kan worden;
- Vul de pan met een laagje water zonder dat de bodem van de kom het water raakt en breng aan de kook;
- Voeg eerst de boter toe en dan de chocolade;
- Laat het smelten en roer het glad;
- Leg de druiven op een groot vel bakpapier op een broodplank;
- Giet nu de gesmolten chocolade over de druiven;
- Zet de broodplank met druiven 10 minuten in de vriezer en daarna 30 minuten in de koelkast voor serveren;
- Serveer de chocolade druiven met de blauwe kaasjes, wat notenbrood en een glaasje port.
Eet smakelijk!
Benodigdheden:
voor vier personen
- 1 mooie tros
Rode druiven
- 200 gram
Pure chocolade
- 2 eetlepels
Boter
- 2 à 3 soorten
Blauwe kaas
- Eén
Notenbroodje
- Een flesje
Goede Port
- Een vel
Bakpapier
Camembert uit de oven
Chorizo brood