Chocolade druiven

met blauwe kaas en port

Recept:

  1. Was de druiven en laat ze 30 minuten in een vergiet drogen;
  2. Dep ze daarna goed droog;
  3. Hak de chocolade (70 procent cacao van goede kwaliteit) fijn;
  4. Neem een kom die op de rand van een pan geplaatst kan worden;
  5. Vul de pan met een laagje water zonder dat de bodem van de kom het water raakt en breng aan de kook;
  6. Voeg eerst de boter toe en dan de chocolade;
  7. Laat het smelten en roer het glad;
  8. Leg de druiven op een groot vel bakpapier op een broodplank;
  9. Giet nu de gesmolten chocolade over de druiven;
  10. Zet de broodplank met druiven 10 minuten in de vriezer en daarna 30 minuten in de koelkast voor serveren;
  11. Serveer de chocolade druiven met de blauwe kaasjes, wat notenbrood en een glaasje port.

    Eet smakelijk!

Benodigdheden:

voor vier personen

  • 1 mooie tros
    Rode druiven
  • 200 gram
    Pure chocolade
  • 2 eetlepels
    Boter
  • 2 à 3 soorten
    Blauwe kaas
  • Eén
    Notenbroodje
  • Een flesje
    Goede Port
  • Een vel
    Bakpapier

Camembert uit de oven

Chorizo brood