Food Presentatie

Creatief met kaas

Of je er nu luxe hapjes van weet te maken óf ze drapeert op een mooi plateau na afsluiting van de maaltijd. Iedereen weet: met kaas scoor je punten! Maar wil je je gasten eens écht imponeren, vergeet dan ook de presentatie niet! Het oog wil immers ook wat, niet waar? Je zult zien dat je met slechts een klein beetje creativiteit heel ver komt… en dat is bíjna zonde om op te eten!

Een extra dimensie
Zo is de ober in een goed restaurant meestal de beroerdste niet: gaat een bepaald gerecht gepaard met een mooi verhaal, zal hij dit verhaal namelijk maar al te graag – in geuren en kleuren – uit de doeken doen. Het gevolg? Een gewoon stukje vlees kan daardoor zomaar transformeren tot een exclusief stukje vlees. En dat kunnen we doorgaans allemaal wel waarderen! 

Ook óns Kaasboer-hart maakt zodoende een sprongetje bij een bijzondere ontstaansgeschiedenis, eeuwenoude tradities, ambachtelijke bereidingswijzen en gepassioneerde kaasmakers. Al is het maar omdat we maar al te goed weten dat de echte liefhebber óók daarvan kan smullen! Een stukje Blu ’61 smaakt namelijk ineens nóg beter met de kennis dat deze uit liefde is ontstaan. En tevens de Mastro Dante kan je gegarandeerd het water in de mond doen lopen, zodra je het bijzondere verhaal kent dat erachter schuilt.

Binnen ons virtuele assortiment  hebben we zodoende ons uiterste best gedaan om het toepassen van deze presentatie-techniek zo makkelijk mogelijk te maken. Zo ben je met de productnamen op je bonnetje binnen enkele seconden bij de producten die je hebben moet. Met slechts één druk op de knop (bovenaan rechts), ben je vervolgens zélfs in staat om al die extra informatie zó uit je printer te laten rollen.

Goed gereedschap
Onlangs viel ons oog daarnaast op de hippe kaasmesjes uit het assortiment van Latido: leuk, handig én daarmee zomaar een hele mooie toevoeging wat betreft de presentatie van je kaasjes. Je legt daar vervolgens zo’n mooie plank uit ons eigen assortiment onder en tadaaa: een absolute lust voor het oog!

Maar ook online barst het van de kaasaccessoires die je het liefst direct aan je verlanglijstje toevoegt! En wat te denken van de heuse eyecatcher op het gebied van kaasfondue temidden van onze etalage? Deze koperen fondueset van Boska zorgt er bovendien voor dat de kaas veel minder snel aankoekt! En door de gelijkmatige warmteverdeling kun je des te eerder smullen!

Wel een heel gemakkelijke truc om dit lijstje mee af te sluiten: de Tête de Moine-roosjes. Om op te vreten! Met een kaaskruller is dit foefje bovendien zó gepiept! 

Speciaal voor de creatieveling
Tot slot: wil je écht origineel uit de hoek komen? Natúúrlijk hebben we ook in dat geval ideeën te over. Neem de ‘Kaaslolly’s’ te midden van onze recepten: héél makkelijk én creatief! Maar wist je dat je van kaas ook domino-steentjes kunt maken? Je snijdt de kaas – bijvoorbeeld de Stompetoren Grand Cru – daarvoor in gelijke blokjes. Deze blokjes snijdt je vervolgens nóg eens door de midden, zodat er plattere blokjes ontstaan. Met een klein beetje balsamico drapeer je vervolgens voorzichtig enkele druppels op deze platte blokjes, zoals de ogen van een dobbelsteen. Leg tot slot twee van deze blokjes tegen elkaar aan en je hebt een dominosteen van kaas!

Nóg een leuke presentatie-tip: een Merci-blokje van kaas! Je snijdt hiervoor een reepje kaas. Met een mes maak je in het midden van dat reepje een kleine inkeping. Over de ene kant kun je vervolgens bijvoorbeeld wat fijngesneden chorizo verdelen en aan de andere kant fijngehakte (pecan)nootjes. Al smaken deze pecannootjes trouwens ook uitstekend als onderdeel van de Geitenkaas Bonbons!