Boerenkaas chips

met een tomatensalsa

Recept:

  1. Snijd de augurken in blokjes;
  2. Verwijder het vruchtvlees uit de tomaat;
  3. Snij de tomaat in blokjes;
  4. Halveer de olijven;
  5. Doe bovenstaande ingrediënten in een kom met de zilveruitjes en de balsamico azijn;
  6. Roer dit goed door elkaar en zet het koud weg;
  7. Steek met een ronde steker van 6 – 8 cm. rondjes uit de plakken Boeren Belegen kaas;
  8. Leg de rondjes op een vel bakpapier en leg deze voor 70 seconden in de magnetron van 900 watt;
  9. Haal de rondjes uit de magnetron en leg ze op een stuk keukenpapier;
  10. Laat de plakjes afkoelen;
  11. Serveer op een bord of plank met een bakje tomatensalsa.

    Eet smakelijk!

Tip:

  • Wil je de chips bewaren? Zorg er dan voor dat de plakjes kaas goed droog zijn en sluit ze luchtdicht af!

Benodigdheden:

voor vier personen

  • vier plakken
    Boeren belegen
  • vier middelgrote, zoetzure
    Augurken
  • twee
    Tomaten
  • acht
    Knoflook olijven
  • twee eetlepels
    Kleine zilveruitjes
  • een theelepel
    Balsamico azijn
  • drie eetlepels
    Goede olijfolie

Saltufo carpaccio

Chorizo al vino