Soesjes
de Langres
Recept:
- Snijd de sjalot klein, verwarm boter in een pan en fruit de sjalot aan;
- Blus af met witte wijn en laat inkoken op het vuur;
- Voeg de kippenbouillon toe en laat het een kwartier op een klein vuurtje staan;
- Snijd één Langres in stukken en laat deze al roerend smelten in de bouillon;
- Voeg de room in opgeloste maïzena toe en roer met een garde tot een gladde saus;
(Houd deze au bain-marie warm)- Snijd de bovenkant van de soesjes af en vul deze met de tweede Langres kaas die u in 12 stukjes heeft verdeeld;
- Sluit de soesjes weer af met hun bovenkant en plaats deze in een voorverwarmde oven op 180 graden voor zo’n 5 tot 8 minuten;
- Giet de saus over de soesjes en serveer goed warm met eventueel een salade.
Eet Smakelijk!
Benodigdheden:
voor vier personen
- Twee
Langres kaasjes
- Eén
Sjalot
- 50 gram
Boter
- Een glas
Droge witte wijn
- 10 centiliter
Kippenbouillon
- 10 centiliter
Vloeibare room
- Een theelepel
Maïzena
- Twaalf
Soesjes om te vullen
Roquefort Tartaar
Torentje van Geitenkaas en Pata Negra