Soesjes

de Langres

Recept:

  1. Snijd de sjalot klein, verwarm boter in een pan en fruit de sjalot aan;
  2. Blus af met witte wijn en laat inkoken op het vuur;
  3. Voeg de kippenbouillon toe en laat het een kwartier op een klein vuurtje staan;
  4. Snijd één Langres in stukken en laat deze al roerend smelten in de bouillon;
  5. Voeg de room in opgeloste maïzena toe en roer met een garde tot een gladde saus;
    (Houd deze au bain-marie warm)
  6. Snijd de bovenkant van de soesjes af en vul deze met de tweede Langres kaas die u in 12 stukjes heeft verdeeld;
  7. Sluit de soesjes weer af met hun bovenkant en plaats deze in een voorverwarmde oven op 180 graden voor zo’n 5 tot 8 minuten;
  8. Giet de saus over de soesjes en serveer goed warm met eventueel een salade.

    Eet Smakelijk!

Benodigdheden:

voor vier personen

  • Twee
    Langres kaasjes
  • Eén
    Sjalot
  • 50 gram
    Boter
  • Een glas
    Droge witte wijn
  • 10 centiliter
    Kippenbouillon
  • 10 centiliter
    Vloeibare room
  • Een theelepel
    Maïzena
  • Twaalf
    Soesjes om te vullen

Roquefort Tartaar

Torentje van Geitenkaas en Pata Negra