Torentje van Geitenkaas
met Pata Negra
Recept:
- Spoel en droog de rucola;
- Snijd de geitenkaas in plakjes;
- Halveer de plakjes ham;
- Spoel de appelen, maar schil ze niet.
Haal er met een appelboor het klokhuis uit en snijd ze in plakjes;- Meng het citroensap met eenzelfde hoeveelheid water en schenk over de appelplakjes;
- Roer een dressing van maisolie, notenolie, frambozenazijn en honing;
- Schep er bieslookringetjes door en kruid met een beetje peper en zout;
- Verdeel de rucola over de borden;
- Leg in het midden een plakje appel, daarop een plakje ham en dan een plakje geitenkaas;
- Herhaal dit nog drie keer;
- Bestrooi de torentjes vervolgens met pijnboompitten en lepel er de dressing bij.
Eet Smakelijk!
Benodigdheden:
voor vier personen
- 8 plakjes
Pata Negra
- 2 (friszure)
Appels
- Twee
Geitenkaasjes
- Sap van één
Citroen
- 30 gram geroosterde
Pijnboompitten
- 2 eetlepels
Frambozenazijn
- 1 eetlepel
Notenolie
- 3 eetlepels
Maisolie
- 1 eetlepel
Honing
- 2 handjes
Rucola
- Een beetje
Bieslook
- Een beetje
Peper en zout
Soesjes de Langres
Witlofschuitjes met blauwe korenbloem