Torentje van Geitenkaas

met Pata Negra

Recept:

  1. Spoel en droog de rucola;
  2. Snijd de geitenkaas in plakjes;
  3. Halveer de plakjes ham;
  4. Spoel de appelen, maar schil ze niet.
    Haal er met een appelboor het klokhuis uit en snijd ze in plakjes;
  5. Meng het citroensap met eenzelfde hoeveelheid water en schenk over de appelplakjes;
  6. Roer een dressing van maisolie, notenolie, frambozenazijn en honing;
  7. Schep er bieslookringetjes door en kruid met een beetje peper en zout;
  8. Verdeel de rucola over de borden;
  9. Leg in het midden een plakje appel, daarop een plakje ham en dan een plakje geitenkaas;
  10. Herhaal dit nog drie keer;
  11. Bestrooi de torentjes vervolgens met pijnboompitten en lepel er de dressing bij.

    Eet Smakelijk!

Benodigdheden:

voor vier personen

  • 8 plakjes
    Pata Negra
  • 2 (friszure)
    Appels
  • Twee
    Geitenkaasjes
  • Sap van één
    Citroen
  • 30 gram geroosterde
    Pijnboompitten
  • 2 eetlepels
    Frambozenazijn
  • 1 eetlepel
    Notenolie
  • 3 eetlepels
    Maisolie
  • 1 eetlepel 
    Honing
  • 2 handjes
    Rucola
  • Een beetje
    Bieslook
  • Een beetje
    Peper en zout

Soesjes de Langres

Witlofschuitjes met blauwe korenbloem