Portobello’s

met Taleggio

Recept:

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier;
  2. Leg de paddenstoelen met de bolle kant (en de steeltjes verwijderd) naar de onderkant, besprenkel met wat olie en bestrooi met wat peper en zout;
  3. Zet de paddenstoelen ongeveer 15 minuten in de oven;
  4. Verhit wat olie in een koekenpan en bak hierin de fijngesnipperde uitjes circa tien minuten totdat ze gaar, maar niet bruin zijn;
  5. Voeg de fijngehakte knoflook en zongedroogde tomaatjes toe en bak nog een paar minuutjes zachtjes door;
  6. Laat het mengsel afkoelen en voeg er de Parmezaanse kaas, fijngehakte dragon en basilicum aan toe;
  7. Breng het mengsel op smaak met wat peper en zout;
  8. Schep de vulling in de paddenstoelen en leg er een plakje Taleggio op;
  9. Zet ze opnieuw ongeveer 10 minuten in de oven tot de kaas is gesmolten en de paddenstoelen helemaal gaar zijn;
  10. Serveer de Portobello’s door er wat olie overheen te sprenkelen en eventueel wat basilicumblaadjes op te draperen.

    Eet Smakelijk!

Benodigdheden:

voor vier personen

  • Vier grote
    Portobello’s
  • Een stukje
    Taleggio
  • Een bakje geraspte
    Parmegiano Reggiano
  • Zongedroogde
    Tomaatjes
  • Een beetje
    Dragon
  • Een paar
    Basilicumblaadjes
  • Een beetje
    Olijfolie
  • Enkele
    Uitjes
  • Een beetje
    Knoflook

Paté Brûlée

Port Pruimen