Portobello’s
met Taleggio
Recept:
- Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier;
- Leg de paddenstoelen met de bolle kant (en de steeltjes verwijderd) naar de onderkant, besprenkel met wat olie en bestrooi met wat peper en zout;
- Zet de paddenstoelen ongeveer 15 minuten in de oven;
- Verhit wat olie in een koekenpan en bak hierin de fijngesnipperde uitjes circa tien minuten totdat ze gaar, maar niet bruin zijn;
- Voeg de fijngehakte knoflook en zongedroogde tomaatjes toe en bak nog een paar minuutjes zachtjes door;
- Laat het mengsel afkoelen en voeg er de Parmezaanse kaas, fijngehakte dragon en basilicum aan toe;
- Breng het mengsel op smaak met wat peper en zout;
- Schep de vulling in de paddenstoelen en leg er een plakje Taleggio op;
- Zet ze opnieuw ongeveer 10 minuten in de oven tot de kaas is gesmolten en de paddenstoelen helemaal gaar zijn;
- Serveer de Portobello’s door er wat olie overheen te sprenkelen en eventueel wat basilicumblaadjes op te draperen.
Eet Smakelijk!
Benodigdheden:
voor vier personen
- Vier grote
Portobello’s
- Een stukje
Taleggio
- Een bakje geraspte
Parmegiano Reggiano
- Zongedroogde
Tomaatjes
- Een beetje
Dragon
- Een paar
Basilicumblaadjes
- Een beetje
Olijfolie
- Enkele
Uitjes
- Een beetje
Knoflook
Paté Brûlée
Port Pruimen