Port Pruimen

met blauwe kaas en walnoten

Recept:

  1. Laat de kaas op kamertemperatuur komen;
  2. Rooster de walnoten lichtjes in een droge koekenpan;
    (niet laten verbranden)
  3. Plaats de pruimen in een enkele laag in een brede koekenpan en voeg de port toe;
  4. Breng het aan de kook en laat het ongeveer 5 minuten zachtjes koken;
  5. Neem de pan van het fornuis, bedek de pan en laat het minstens een uur afkoelen;
  6. Vermeng in een kleine kom de Brabantse Blauwe en de Mascarpone door elkaar;
  7. Dek het af en zet het in de koelkast;
  8. Plaats de nog lauwwarme pruimen op een bordje;
  9. Doe een klein beetje van het kaasmengsel in het holletje van de pruimen;
  10. Leg hierop een halve walnoot.

    Eet Smakelijk!

Tip:

  • Week gedroogde pruimen voor in lauw water.
    Droog ze een beetje na met wat keukenpapier.

Benodigdheden:

voor acht personen

  • 24 grote ontpitte
    Pruimen
  • 175 milliliter
    Port
  • 50 gram
    Brabantse Blauwe
  • Twee theelepels
    Mascarpone
  • 24 helften
    Walnoot

Portobello’s met Taleggio

Roquefort Tartaar