Port Pruimen
met blauwe kaas en walnoten
Recept:
- Laat de kaas op kamertemperatuur komen;
- Rooster de walnoten lichtjes in een droge koekenpan;
(niet laten verbranden)- Plaats de pruimen in een enkele laag in een brede koekenpan en voeg de port toe;
- Breng het aan de kook en laat het ongeveer 5 minuten zachtjes koken;
- Neem de pan van het fornuis, bedek de pan en laat het minstens een uur afkoelen;
- Vermeng in een kleine kom de Brabantse Blauwe en de Mascarpone door elkaar;
- Dek het af en zet het in de koelkast;
- Plaats de nog lauwwarme pruimen op een bordje;
- Doe een klein beetje van het kaasmengsel in het holletje van de pruimen;
- Leg hierop een halve walnoot.
Eet Smakelijk!
Tip:
- Week gedroogde pruimen voor in lauw water.
Droog ze een beetje na met wat keukenpapier.
Benodigdheden:
voor acht personen
- 24 grote ontpitte
Pruimen
- 175 milliliter
Port
- 50 gram
Brabantse Blauwe
- Twee theelepels
Mascarpone
- 24 helften
Walnoot
Portobello’s met Taleggio
Roquefort Tartaar