Pastinaaksoep
met hazelnoten en truffelolie
Recept:
- Smelt de boter in een grote pan met dikke bodem;
- Doe de ui in de pan en fruit in ca. 4 minuten glazig;
- Voeg de knoflook toe en bak 2 minuten mee;
- Voeg de pastinaak, de aardappels, de melk en de bouillon toe en breng aan de kook;
- Zet het vuur laag en laat ca. 15 minuten koken tot de pastinaak en aardappels zacht zijn;
- Breng de soep op smaak met zout en peper en voeg tevens 2 eetlepels truffelolie toe;
- Pureer de soep in de blender of met de staafmixer tot een gladde soep;
- Zet de pan op laag vuur en houd warm;
- Bak in een koekenpan de batonreepjes knapperig;
- Voeg de hazelnoten toe en bak ze 1 minuut mee tot ze goudbruin kleuren;
- Schep de soep in de kommen en garneer met het batonmengsel;
- Verdeel er een beetje peterselie overheen en besprenkel met de overige truffelolie;
- Lekker om te serveren met knapperig ciabattabrood.
Eet Smakelijk!
Tip:
- Tot en met stap 7 kun je eventueel tot twee dagen van tevoren uitvoeren. Verwarm de soep in dat geval voor het serveren op laag vuur en ga vervolgens verder bij stap 8.
Benodigdheden:
voor acht personen
- 75 gram
Boter
- Twee gesnipperde
Uien
- Drie teentjes geperste
Knoflook
- 850 gram geschilde, grof gesneden
Pastinaak
- 600 gram geschilde, grof gesneden
Aardappels
- 500 milliliter
Volle melk
- Eén liter
Kippenbouillon
- Een snufje
Zout en peper
- Vier eetlepels
Truffelolie
- 150 gram
Baconreepjes
- 80 gram grof gehakte
Hazelnoten
- 10 gram fijn gehakte
Peterselie
Gevulde rosbiefrolletjes
Paté Brûlée