Pastinaaksoep

met hazelnoten en truffelolie

Recept:

  1. Smelt de boter in een grote pan met dikke bodem;
  2. Doe de ui in de pan en fruit in ca. 4 minuten glazig;
  3. Voeg de knoflook toe en bak 2 minuten mee;
  4. Voeg de pastinaak, de aardappels, de melk en de bouillon toe en breng aan de kook;
  5. Zet het vuur laag en laat ca. 15 minuten koken tot de pastinaak en aardappels zacht zijn;
  6. Breng de soep op smaak met zout en peper en voeg tevens 2 eetlepels truffelolie toe;
  7. Pureer de soep in de blender of met de staafmixer tot een gladde soep;
  8. Zet de pan op laag vuur en houd warm;
  9. Bak in een koekenpan de batonreepjes knapperig;
  10. Voeg de hazelnoten toe en bak ze 1 minuut mee tot ze goudbruin kleuren;
  11. Schep de soep in de kommen en garneer met het batonmengsel;
  12. Verdeel er een beetje peterselie overheen en besprenkel met de overige truffelolie;
  13. Lekker om te serveren met knapperig ciabattabrood.

    Eet Smakelijk!

Tip:

  • Tot en met stap 7 kun je eventueel tot twee dagen van tevoren uitvoeren. Verwarm de soep in dat geval  voor het serveren op laag vuur en ga vervolgens verder bij stap 8.

Benodigdheden:

voor acht personen

  • 75 gram
    Boter
  • Twee gesnipperde
    Uien
  • Drie teentjes geperste
    Knoflook
  • 850 gram geschilde, grof gesneden
    Pastinaak
  • 600 gram geschilde, grof gesneden
    Aardappels
  • 500 milliliter
    Volle melk
  • Eén liter
    Kippenbouillon
  • Een snufje
    Zout en peper
  • Vier eetlepels
    Truffelolie
  • 150 gram
    Baconreepjes
  • 80 gram grof gehakte
    Hazelnoten
  • 10 gram fijn gehakte
    Peterselie

Gevulde rosbiefrolletjes

Paté Brûlée