Cheesy Chocolatemilk
chocolademelk met kaas
Recept:
- Doe melk in een steelpannetje en verwarm dit op het vuur;
- Stop de chocolade erbij en blijf goed roeren, zodat het niet gaat aankoeken in de pan;
(en zet op tijd het vuur lager om overkoken te voorkomen)- Wacht totdat de chocolade helemaal gesmolten is en giet de chocolademelk in de mokken;
- Snijd de kaas in kleine blokjes (4 of 5 per grote mok) en voeg deze toe aan de warme chocolademelk;
- Laat de kaas de chocolademelk goed opnemen, voordat je deze eet / drinkt.
Smakelijk!
Tip:
- De kaas die ze hier in Colombia voor gebruiken is vrij zacht, maar wel redelijk zout. En helaas niet verkrijgbaar in Nederland. Ons advies luidt daarom: gebruik niet al te sterke kazen. Dat wil zeggen bij voorkeur géén oude, kruiden- of Franse kaas. Je zou bijvoorbeeld de Taleggio eens kunnen proberen. Belangrijk: kies vooral voor een kaas die jij lekker vindt!
Benodigdheden:
voor twee koppen
- 30 gram
Pure chocolade
- Twee mokken
Melk
- Een stukje
Kaas naar keuze
Saltufo carpaccio
Saltufo vruchtenspiesen