Cheesy Chocolatemilk

chocolademelk met kaas

Recept:

  1. Doe melk in een steelpannetje en verwarm dit op het vuur;
  2. Stop de chocolade erbij en blijf goed roeren, zodat het niet gaat aankoeken in de pan;
    (en zet op tijd het vuur lager om overkoken te voorkomen)
  3. Wacht totdat de chocolade helemaal gesmolten is en giet de chocolademelk in de mokken;
  4. Snijd de kaas in kleine blokjes (4 of 5 per grote mok) en voeg deze toe aan de warme chocolademelk;
  5. Laat de kaas de chocolademelk goed opnemen, voordat je deze eet / drinkt.

    Smakelijk!

Tip:

  • De kaas die ze hier in Colombia voor gebruiken is vrij zacht, maar wel redelijk zout. En helaas niet verkrijgbaar in Nederland. Ons advies luidt daarom: gebruik niet al te sterke kazen. Dat wil zeggen bij voorkeur géén oude, kruiden- of Franse kaas. Je zou bijvoorbeeld de Taleggio eens kunnen proberen. Belangrijk: kies vooral voor een kaas die jij lekker vindt!

Benodigdheden:

voor twee koppen

  • 30 gram
    Pure chocolade
  • Twee mokken
    Melk
  • Een stukje
    Kaas naar keuze

Saltufo carpaccio

Saltufo vruchtenspiesen