Ananastaartje
met blauwe kaas en walnoten
Recept:
- Laat het bladerdeeg ontdooien;
- Verwarm de oven voor op 185 graden;
- Snijd de ananas in kleine stukjes;
- Klop de eieren los en vermeng met de roomkaas en blauwe kaas;
(door de kaas zal het niet helemaal glad worden, maar dat hoeft ook niet)- Rol het bladerdeeg uit tot een ronde lap;
(Het taartje wordt uiteindelijk zo hoog als de helft van de hoogte van je springvorm)- Leg het bladerdeeg in een licht ingevette vorm;
- Verdeel de helft van het kaasmengsel over de bodem;
- Verdeel hier de ananas over en giet de rest van het kaasmengsel erover;
- Schuif in de voorverwarmde oven en laat 30 – 35 minuten bakken;
- Hak in de tussentijd de walnoten grof;
- Verwarm in een pannetje 2 eetlepels honing, hussel de noten erdoor en zorg dat ze goed omhuld zijn met honing;
- Strooi er de fijngeknipte rozemarijn bij, hussel nog even en zorg ervoor dat de boel niet aanbrandt;
- Haal de taart uit de oven, verdeel het notenmengsel erover en leg er eventueel nog wat stukjes blauwe kaas bij;
- Schuif terug in de oven en bak nog 10 minuten;
- Laat een klein beetje afkoelen en verdeel het taartje in ongeveer acht puntjes.
Eet Smakelijk!
Tip:
- In plaats van blauwe kaas naar keuze kun je eventueel ook wat rijpere geitenkaas gebruiken.
Benodigdheden:
voor vier personen
- 200 gram
Verse Ananas
- Twee
Eieren
- Vier plakjes
Roomboter Bladerdeeg
- 150 gram
Roomkaas
- +/- 75 gram
Blauwe kaas
- 50 gram
Walnoten
- Twee eetlepels
Honing
- Een paar naaldjes
Rozemarijn
Saltufo carpaccio
Brie en Croute