Ananastaartje

met blauwe kaas en walnoten

Recept:

  1. Laat het bladerdeeg ontdooien;
  2. Verwarm de oven voor op 185 graden;
  3. Snijd de ananas in kleine stukjes;
  4. Klop de eieren los en vermeng met de roomkaas en blauwe kaas;
    (door de kaas zal het niet helemaal glad worden, maar dat hoeft ook niet)
  5. Rol het bladerdeeg uit tot een ronde lap;
    (Het taartje wordt uiteindelijk zo hoog als de helft van de hoogte van je springvorm)
  6. Leg het bladerdeeg in een licht ingevette vorm;
  7. Verdeel de helft van het kaasmengsel over de bodem;
  8. Verdeel hier de ananas over en giet de rest van het kaasmengsel erover;
  9. Schuif in de voorverwarmde oven en laat 30 – 35 minuten bakken;
  10. Hak in de tussentijd de walnoten grof;
  11. Verwarm in een pannetje 2 eetlepels honing, hussel de noten erdoor en zorg dat ze goed omhuld zijn met honing;
  12. Strooi er de fijngeknipte rozemarijn bij, hussel nog even en zorg ervoor dat de boel niet aanbrandt;
  13. Haal de taart uit de oven, verdeel het notenmengsel erover en leg er eventueel nog wat stukjes blauwe kaas bij;
  14. Schuif terug in de oven en bak nog 10 minuten;
  15. Laat een klein beetje afkoelen en verdeel het taartje in ongeveer acht puntjes.

    Eet Smakelijk!

Tip:

  • In plaats van blauwe kaas naar keuze kun je eventueel ook wat rijpere geitenkaas gebruiken.

Benodigdheden:

voor vier personen

  • 200 gram
    Verse Ananas
  • Twee
    Eieren
  • Vier plakjes
    Roomboter Bladerdeeg
  • 150 gram
    Roomkaas
  • +/- 75 gram 
    Blauwe kaas
  • 50 gram
    Walnoten
  • Twee eetlepels
    Honing
  • Een paar naaldjes 
    Rozemarijn

Saltufo carpaccio

Brie en Croute