Brie en Croute
met pecannoten en cranberry’s
Recept:
- Verwarm de oven voor op 220 graden;
- Hak de pecannoten en cranberry’s grof in stukjes;
- Leg het bladerdeeg op een licht met bloem bestuifde oppervlakte;
- Breng in het midden van het bladerdeeg wat honing aan en strooi daar de pecannoten en cranberry’s overheen;
- Plaats de brie bovenop de noten en cranberry’s;
- Vouw de punten van de bladerdeeg naar het midden toe en druk dicht met je vinger;
- Meng de eierdooier met een eetlepel water;
- Smeer het hele bladerdeeg in met dit mengsel;
- Plaats de brie vervolgens met de cranberry’s en noten aan de bovenkant op een bakpapier in een ovenschaal;
- Laat het geheel ongeveer 20 – 25 minuten bakken totdat het bladerdeeg goudbruin is;
- Laat ongeveer 5 minuutjes afkoelen en serveer met wat toastjes of brood.
Eet Smakelijk!
Benodigdheden:
voor vier personen
- Een stukje
Brie
- Bevroren
Bladerdeeg
- Een bakje
Cranberry’s
- Een bakje
Pecannoten
- Een beetje
Honing
- De dooier van één
Ei
Ananastaartje
Camembert uit de oven