Brie en Croute

met pecannoten en cranberry’s

Recept:

  1. Verwarm de oven voor op 220 graden;
  2. Hak de pecannoten en cranberry’s grof in stukjes;
  3. Leg het bladerdeeg op een licht met bloem bestuifde oppervlakte;
  4. Breng in het midden van het bladerdeeg wat honing aan en strooi daar de pecannoten en cranberry’s overheen;
  5. Plaats de brie bovenop de noten en cranberry’s;
  6. Vouw de punten van de bladerdeeg naar het midden toe en druk dicht met je vinger;
  7. Meng de eierdooier met een eetlepel water;
  8. Smeer het hele bladerdeeg in met dit mengsel;
  9. Plaats de brie vervolgens met de cranberry’s en noten aan de bovenkant op een bakpapier in een ovenschaal;
  10. Laat het geheel ongeveer 20 – 25 minuten bakken totdat het bladerdeeg goudbruin is;
  11. Laat ongeveer 5 minuutjes afkoelen en serveer met wat toastjes of brood.

    Eet Smakelijk!

Benodigdheden:

voor vier personen

  • Een stukje
    Brie
  • Bevroren
    Bladerdeeg
  • Een bakje
    Cranberry’s
  • Een bakje
    Pecannoten
  • Een beetje
    Honing
  • De dooier van één
    Ei

Ananastaartje

Camembert uit de oven