Tartiflette

met Reblochon

Recept:

  1. Schil de aardappelen, kook deze bijna gaar en snijd deze in schijfjes;
  2. Snipper de uitjes;
  3. Bak de uien samen met de spekjes in een koekenpan;
  4. Verwarm de oven voor op 200 graden;
  5. Leg de helft van de aardappelschijfjes op de bodem van een beboterde ovenschaal;
  6. Drapeer de spekjes met ui er overheen;
  7. Snijd de reblochon (met korst) in schijfjes en leg de helft over de spekjes;
  8. Herhaal dit met de andere helft van de aardappels, spekjes en reblochon;
  9. Bestrooi met wat vers gemalen peper;
  10. Bestrijk het geheel met de crème fraîche;
  11. Bestrooi met de bieslook;
  12. Zet ongeveer 20 min. in de oven tot de bovenkant mooi gegratineerd is.

    Eet Smakelijk!

Benodigdheden:

voor vier personen

  • Een hele
    Reblochon
  • 1 kilo stevige
    Aardappelen
  • 200 gram
    Spekjes
  • Een eetlepel
    Crème fraîche
  • Eén 
    Ui
  • Een beetje
    Bieslook

Spaghetti met Gorgonzola

Saltufo vruchtenspiesen