Mini-tompoucen
met kaas en chocolade
Recept:
- Verwarm de oven voor op 200 graden;
- Snijd de bladerdeegplakjes in 12 gelijke plakjes;
(zes per plakje)- Leg de plakjes op een bakpapier op een bakblik in de oven;
- Laat deze gedurende 10 – 15 minuten gaar worden tot ze een beetje bruin zijn;
- Zet een pannetje op het vuur;
- Zet een kom klaar met daarin de stukjes chocolade, die hoog in dit pannetje past;
- Prak met een vork de blauwe kaas en vermeng met de kleine blokjes peer, een snufje peper en de geklopte slagroom;
- Snijd de bladerdeegplakjes met een scherp mes nogmaals doormidden;
- Smelt de chocolade au-bain-marie;
(dat wil zeggen in een kom die op de pan past op een laag vuur terwijl u goed blijft roeren)- Als de chocolade gesmolten is, smelt er dan nog even een klontje gezouten boter in;
- Laat de chocola eventjes afkoelen;
- Bestrijk de bovenkanten van het bladerdeeg met de chocolade;
- Bestrooi met de nootjes;
- Bekleed de onderkanten van het bladerdeeg met het kaasmengsel;
- Leg de bovenkanten hier bovenop. Eet Smakelijk!
Benodigdheden:
voor 12 tompoucen
- 125 gram
Blauwe Korenbloem
- 50 gram
Pure chocolade
- Een rijpe
Peer
- Een kleine lepel
Gezouten roomboter
- Een eetlepel
Koud water
- 75 ml geklopte
Slagroom
- Een snufje
Peper
- Twee plakjes
Bladerdeeg
- Een handje geplette
Pistachenoten
Hoorntjes met krabsalade
Kaaslolly’s