Mini-tompoucen

met kaas en chocolade

Recept:

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden;
  2. Snijd de bladerdeegplakjes in 12 gelijke plakjes;
    (zes per plakje)
  3. Leg de plakjes op een bakpapier op een bakblik in de oven;
  4. Laat deze gedurende 10 – 15 minuten gaar worden tot ze een beetje bruin zijn;
  5. Zet een pannetje op het vuur;
  6. Zet een kom klaar met daarin de stukjes chocolade, die hoog in dit pannetje past;
  7. Prak met een vork de blauwe kaas en vermeng met de kleine blokjes peer, een snufje peper en de geklopte slagroom;
  8. Snijd de bladerdeegplakjes met een scherp mes nogmaals doormidden;
  9. Smelt de chocolade au-bain-marie;
    (dat wil zeggen in een kom die op de pan past op een laag vuur terwijl u goed blijft roeren)
  10. Als de chocolade gesmolten is, smelt er dan nog even een klontje gezouten boter in;
  11. Laat de chocola eventjes afkoelen;
  12. Bestrijk de bovenkanten van het bladerdeeg met de chocolade;
  13. Bestrooi met de nootjes;
  14. Bekleed de onderkanten van het bladerdeeg met het kaasmengsel;
  15. Leg de bovenkanten hier bovenop.

    Eet Smakelijk!

Benodigdheden:

voor 12 tompoucen

  • 125 gram
    Blauwe Korenbloem
  • 50 gram
    Pure chocolade
  • Een rijpe 
    Peer
  • Een kleine lepel
    Gezouten roomboter
  • Een eetlepel
    Koud water
  • 75 ml geklopte
    Slagroom
  • Een snufje
    Peper
  • Twee plakjes
    Bladerdeeg
  • Een handje geplette
    Pistachenoten

Hoorntjes met krabsalade

Kaaslolly’s