BBQ Kipspiesjes

met prosciutto en Appenzeller

Recept:

  1. Snijd de kipfilets overlangs in vieren;
  2. Snijd de plakjes Appenzeller overlangs in tweeën;
  3. Snijd de plakjes ham overlangs in tweeën;
  4. Smeer de kip in met één eetlepel olijfolie en wat zout;
  5. Rijg de kipreepjes op spiesjes en grill 6 à 8 minuten op de barbecue;
  6. Leg op elk kipreepje een plakje Appenzeller en een blaadje salie;
  7. Wikkel ze in de rauwe ham en breng op smaak met peper;
  8. Bekleed de barbecue met aluminiumfolie;
  9. Leg de spiesjes op de aluminiumfolie en bestrijk met de resterende olijfolie;
  10. Gaar de spiesjes verder gedurende 5 à 7 minuten, als het even kan met een gesloten deksel.

    Eet Smakelijk!

Tip:

  • Wil je een minder pittige versie maken?
    Ga dan voor Gruyère en Coburger ham.

Benodigdheden:

voor vier personen

  • Twee
    Kipfilets
  • Twee eetlepels
    Olijfolie
  • Vier plakjes
    Appenzeller
  • Acht
    Salieblaadjes
  • Vier plakjes 
    Ardenner ham

Saltufo carpaccio

Camembert van de BBQ