BBQ Kipspiesjes
met prosciutto en Appenzeller
Recept:
- Snijd de kipfilets overlangs in vieren;
- Snijd de plakjes Appenzeller overlangs in tweeën;
- Snijd de plakjes ham overlangs in tweeën;
- Smeer de kip in met één eetlepel olijfolie en wat zout;
- Rijg de kipreepjes op spiesjes en grill 6 à 8 minuten op de barbecue;
- Leg op elk kipreepje een plakje Appenzeller en een blaadje salie;
- Wikkel ze in de rauwe ham en breng op smaak met peper;
- Bekleed de barbecue met aluminiumfolie;
- Leg de spiesjes op de aluminiumfolie en bestrijk met de resterende olijfolie;
- Gaar de spiesjes verder gedurende 5 à 7 minuten, als het even kan met een gesloten deksel.
Eet Smakelijk!
Tip:
- Wil je een minder pittige versie maken?
Ga dan voor Gruyère en Coburger ham.
Benodigdheden:
voor vier personen
- Twee
Kipfilets
- Twee eetlepels
Olijfolie
- Vier plakjes
Appenzeller
- Acht
Salieblaadjes
- Vier plakjes
Ardenner ham
Saltufo carpaccio
Camembert van de BBQ