Tartiflette
met Reblochon
Recept:
- Schil de aardappelen, kook deze bijna gaar en snijd deze in schijfjes;
- Snipper de uitjes;
- Bak de uien samen met de spekjes in een koekenpan;
- Verwarm de oven voor op 200 graden;
- Leg de helft van de aardappelschijfjes op de bodem van een beboterde ovenschaal;
- Drapeer de spekjes met ui er overheen;
- Snijd de reblochon (met korst) in schijfjes en leg de helft over de spekjes;
- Herhaal dit met de andere helft van de aardappels, spekjes en reblochon;
- Bestrooi met wat vers gemalen peper;
- Bestrijk het geheel met de crème fraîche;
- Bestrooi met de bieslook;
- Zet ongeveer 20 min. in de oven tot de bovenkant mooi gegratineerd is.
Eet Smakelijk!
Benodigdheden:
voor vier personen
- Een hele
Reblochon
- 1 kilo stevige
Aardappelen
- 200 gram
Spekjes
- Een eetlepel
Crème fraîche
- Eén
Ui
- Een beetje
Bieslook
Spaghetti met Gorgonzola
Saltufo vruchtenspiesen