Fondue kaas.

Appenzeller.

Een Zwitserse klassieker voor in bijvoorbeeld de fondue. Een pittige klassieker wel te verstaan!

Emmentaler.

Mede dankzij zijn kenmerkende grote gaten, misschien wel een van ’s werelds meest gekopieerde kazen.

Gruyère.

Sinds 1115 is het recept van deze Zwitserse kaas ongewijzigd lekker. Door de fondue, maar ook in bijvoorbeeld de vissoep!

L’Etivaz.

Dé vrucht van een eeuwenlange samenwerking tussen mens en natuur: romig en toch verrassend pikant.

Ook lekker:

Raclette.

Met deze kaas krijg je pas écht een stukje Zwitserland op je bord.

Blauwe Korenbloem.

Een zeer romige, milde blauwader uit Denemarken die zich onder andere zeer goed laat smaken op een vers stokbroodje.

Taleggio.

Geen fan van sterke kazen? Mogen we u dan voorstellen aan de Taleggio: een milde kaas, waarvan de smaak ook wel wordt vergeleken met die van amandel of zelfs witte truffel.

Vacherin Mont d’Or.

Al wordt deze kaas door haar uiterlijk nog al eens vergelijken met de brie: die vergelijking gaat niet op. Toch kunt u met dit lepelkaasje eigenlijk alle kanten op.